11. Janvāris 2021 14:40
Jaunumi
FKTK precizē trauksmes cēlāja ziņojuma iesniegšanas kārtību

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) veikusi izmaiņas normatīvajos noteikumos par kārtību, kādā var iesniegt un kā FKTK izskata ziņojumu par finanšu un kapitāla tirgu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem. Papildinājumi veikti, lai vēl efektīvāk atklātu iespējamus vai faktiskus pārkāpumus.

"Normatīvie noteikumi par kārtību, kādā persona var iesniegt un Finanšu un kapitāla tirgus komisija izskata ziņojumu par finanšu un kapitāla tirgu regulējošo normatīvo aktu iespējamiem vai faktiskiem pārkāpumiem" nosaka, ka turpmāk par pārkāpumiem būs iespējams ziņot, ierakstot savu ziņojumu balss pastā. Pēc zvana saņemšanas FKTK ieraksta saturs tiks dokumentēts speciālā veidlapā, precīzi pierakstot ziņotājpersonas sniegto informāciju, un aizpildītā veidlapa tiks reģistrēta FKTK lietvedības sistēmā.

Tālruņa numurs ziņojuma iesniegšanai ir (+371) 67969169. Trauksmes cēlāja ziņojumu var iesniegt arī elektroniski, papīra formātā vai mutvārdos, ierodoties klātienē FKTK. Vairāk informācijas par trauksmes celšanu pieejama šeit.

Noteikumi 11. janvārī publicēti Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties