25. Janvāris 2021 08:51
Jaunumi
Par Senātā izskatāmām lietām no 25. līdz 29. janvārim

Informācija par Senātā izskatāmām lietām laikā no 25. līdz 29. janvārim.

Senāta Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs 17 kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas nolēmumiem un trīs blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētāji ir Valsts ieņēmumu dienests, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Finanšu ministrija, Tieslietu ministrija, Valsts policija, Finanšu un kapitāla tirgus komisija, Pāvilostas ostas pārvalde un Rīgas dome.

Senāta Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs divas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un divas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem.

Senāta Krimināllietu departaments izskatīs sešas lietas. Vienā lietā saņemta cietušā kasācijas sūdzība un vienā lietā prokurora kasācijas protests par apelācijas instances tiesas nolēmumiem. Divās lietās iesniegtas gan kasācijas sūdzības, gan protests. Vienā lietā izskatīs prokurora protestu par pirmās instances tiesā apstiprinātu vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Vienā lietā izskatīs sūdzību par lēmumu nepieņemt kasācijas sūdzību. 

Informācija par atsevišķām lietām:

1) Senāta Administratīvo lietu departaments 28. janvārī rakstveida procesā izskatīs pieteicēja kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu lietā pret Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru par tiesībām saņemt izdienas pensiju. Pieteicējs ir strādājis gaisa kuģu tehniskās apkopes mehāniķa profesijā, bet lietā ir strīds, vai viņa faktiski veiktie darba pienākumi dod tiesības uz izdienas pensiju. (Lieta Nr.SKA-12/2021).

2) Senāta Administratīvo lietu departaments 28. janvārī rakstveida procesā izskatīs pieteicējas kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu lietā par vecāku pabalsta pārmaksas atprasīšanu. Lietā risināms jautājums par to, vai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra pamatoti pārrēķināja pieteicējas vidējo apdrošināšanas iemaksu algu, atklājoties ziņām, ka viņai aprēķina periodā bija arī mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja statuss. (Lieta Nr.SKA-17/2021).

3) Senāta Administratīvo lietu departaments 28. janvārī izskatīs Rīgas domes kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

Lietā tiek risināts jautājums par personas, kuras īpašumā bijusī māja nojaukta sakarā ar zemesgabala atņemšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām un kā kompensācija par atsavināto īpašumu minētajai fiziskajai personai un tās ģimenes locekļiem piešķirts dzīvoklis no valsts vai sabiedriskā dzīvokļu fonda, kurš likuma „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” spēkā stāšanās brīdī atrodas mājā, kura ir denacionalizēta vai atdota bijušajiem īpašniekiem (vai viņu mantiniekiem) vai par kuras atdošanu ir iesniegts pieprasījums, tiesībām saņemt bez atlīdzības pašvaldības dzīvokli. (Lieta Nr. SKA-222/2021).

4) Senāta Administratīvo lietu departaments 29. janvārī rakstveida procesā izskatīs pieteicēja kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru noraidīts pieteicēja pieteikums par labvēlīga Tieslietu ministrijas administratīvā akta izdošanu par zaudējumu atlīdzību, kas radušies saistībā ar zvērināta advokāta juridisko palīdzību krimināllietā. Lietā jārisina jautājums par to, kādā apmērā atlīdzināmas faktiskās izmaksas par zvērināta advokāta sniegtajiem pakalpojumiem. (Lieta Nr.SKA-16/2021).

5) Senāta Administratīvo lietu departaments 29. janvārī rakstveida procesā izskatīs pieteicēja kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu. Lietā citstarp ir strīds, vai personas iesniegums, kas iestādē iesniegts ar mērķi panākt konkrētas tiesiskās situācijas ietekmēšanu, ir atzīstams par iesniegtu Informācijas atklātības likuma kārtībā. (Lieta Nr. SKA-22/2021).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties