29. Janvāris 2021 10:16
Jaunumi
Tieslietu ministrija informē Tieslietu padomi par E-lietas projekta attīstību

Piektdien, 29. janvārī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns informēs Tieslietu padomi par E-lietas programmas gaitu, likumdošanas procesa virzību, nepieciešamo materiāltehnisko nodrošinājumu, kā arī par turpmāk plānotajiem soļiem.   

Jānis Bordāns: “E-lieta ir viena no digitālās transformācijas iniciatīvām, kura vairākos posmos paredz pāreju uz elektronisku izmeklēšanas un tiesvedības procesu, vispirms, pirmajā E-lietas ieviešanas posmā, izveidojot vienotu elektronisku tiesvedības procesu un nodrošinot informācijas apmaiņu starp tiesām, prokuratūru, procesa dalībniekiem un citām ar tiesvedību saistītu iestāžu informācijas sistēmām. Efektīvāks un ātrāks tiesas process stiprinās tiesiskumu Latvijā. Turklāt, ieviešot E-lietu, mēs saudzēsim dabas un laika resursus!” 

E-lieta tiek ieviesta ar mērķi efektivizēt izmeklēšanas, tiesvedības procesus un sodu izpildes procesus samazināt tiesvedības termiņus un nodrošināt ērtu informācijas pieejamību procesa dalībniekiem. 

E-lietas 1. posma ieguvumi pirmkārt ir attīstīta un pilnveidota esošo E-lietas programmas informācijas sistēmu funkcionalitāte, kas veicinās dažādu izmeklēšanas un tiesvedības procesu dalībnieku iespēju paplašināt piekļuvi procesa virzītāju iestādēm, samazinot to atkarību no personu fiziskās atrašanās vietas. Tāpat tiks pilnveidota inforrmācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūra, turpinot digitālo risinājumu attīstību un informācijas tehnoloģiju iespēju izmantošanu tiesvedības procesos, veicinot sabiedrības pieejamību tiesu sistēmai kopumā. 

Tāpat E-lieta veicinās resursu ietaupījumu saistībā ar datu un dokumentu elektronisku pieejamību. Sistēmās ievadītā informācija būs pieejama lietas dalībniekiem vienotā e-pakalpojumu (E-lietas) portālā. Tāpat notiks ātra, elektroniska datu apmaiņa ar sadarbības iestādēm un partneriem. Būs pieejams arī vienots kalendārs tiesvedības procesa organizēšanai ar procesa dalībniekiem. 

Tāpat arī palielinoties videokonferenču zvaniem tiesās 2020. gadā, kas auguši par 30% salīdzinot ar 2019. gadu, tiek attīstīta centrālā videokonferenču infrastruktūra, paplašinot to pielietošanas iespējas, kā arī plānots tiesās uzstādīt papildus videokonferenču iekārtas.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties