1. Februāris 2021 15:31
Jaunumi
Senāta Administratīvo lietu departamentā darbu sāk divi apgabaltiesas tiesneši

Senāta Administratīvo lietu departamentā 1. februārī tiesneša amata pienākumus sāk pildīt Administratīvās apgabaltiesas tiesneši Lauma Paegļkalna un Valters Poķis.  Ar Tieslietu padomes lēmumu viņiem uzdots aizstāt Augstākās tiesas tiesnešus vakances līdz 2022. gada 30. decembrim.

Senāta Administratīvo lietu departamentā uz diviem gadiem palielināts tiesnešu skaits par diviem tiesnešiem. Attiecīgi uz diviem gadiem samazināts Administratīvās apgabaltiesas tiesnešu skaits. Senāta Administratīvo lietu departamenta kapacitāte tiek stiprināta, lai samazinātu neizskatīto lietu uzkrājumu.

Laumai Paegļkalnai ir 12 gadu pieredze darbā administratīvajā tiesā, tostarp sešu gadu pieredze apgabaltiesā. Viņa ir Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrības valdes priekšsēdētāja un Eiropas Administratīvo tiesnešu biedrības Vides tiesību grupas biedre.

Valteram Poķim ir 15 gadu pieredze administratīvajā tiesā, tostarp deviņu gadu pieredze apgabaltiesā. 2019. gadā viņš uz laiku pildīja Senāta Administratīvo lietu departamenta senatora amata pienākumus. Papildus izglītībai tiesību zinātnēs Valters Poķis ieguvis maģistra grādu inženierzinātnē.

Saskaņā ar likuma “Par tiesu varu” 79. pantu Augstākās tiesas tiesnesi vakances vai pagaidu prombūtnes laikā Tieslietu padome pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma un pozitīva attiecīgā departamenta senatoru kopsapulces atzinuma saņemšanas var uz laiku – ne ilgāku par diviem gadiem – uzdot aizstāt apgabaltiesas tiesnesim. Piemērotākā kandidāta atlase notiek konkursa kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties