5. Februāris 2021 17:02
Jaunumi
Izskatīta disciplinārlieta pret tiesnesi

Tiesnešu disciplinārkolēģija 2021. gada 5. februāra sēdē izskatīja ar ministru prezidenta biedra, tieslietu ministra J. Bordāna 2021. gada 11. janvāra rīkojumu ierosināto disciplinārlietu pret tiesnesi par lietas izskatīšanā pieļautu rupju nolaidību.

Pārbaudes laikā konstatēts, ka izskatīšanai ir pieņemts pieteikums par saistības piespiedu izpildīšanu brīdinājuma kārtībā, kas neatbilst Civilprocesa likumā noteiktajām prasībām, atstāts bez ievērības pieteicēja lūgums par brīdinājuma izsniegšanu ar zvērināta tiesu izpildītāja starpniecību. Iepriekš norādītie apstākļi nav konstatēti arī taisot galīgo nolēmumu. Līdz ar to secināts - minētie apstākļi liecina, ka nav veikta lietas materiālu pienācīga pārbaude nedz saņemot pieteikumu, nedz taisot galīgo nolēmumu

Izskatot disciplinārlietu, Tiesnešu disciplinārkolēģija, pamatojoties uz Tiesnešu disciplinārās atbildības likuma 7. panta astoto daļu, aprobežojās ar disciplinārlietas izskatīšanu sēdē, neuzliekot disciplinārsodu. Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmums nav pārsūdzams. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties