8. Februāris 2021 08:36
Jaunumi
Par Senātā izskatāmām lietām no 8. līdz 12. februārim

Informācija par Senātā izskatāmām lietām laikā no 8. līdz 12. februārim.

Senāta Administratīvo lietu departaments tiesas sēdē Zoom platformā izskatīs vienu kasācijas sūdzību un rakstveida procesā izskatīs divas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas nolēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētāji ir Valsts policija un Valsts dzelzceļa inspekcija.

Senāta Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs trīs kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem.

Senāta Krimināllietu departaments izskatīs piecas lietas. Vienā lietā saņemta apsūdzētā kasācijas sūdzība un divās lietās prokurora kasācijas protests par apelācijas instances tiesas nolēmumiem. Vienā lietā iesniegta gan kasācijas sūdzību, gan protests. Vienu lietu izskatīs sakarā ar protestu par tiesas nolēmumu jaunu izskatīšanu. 

Informācija par atsevišķām lietām:

1) Senāta Administratīvo lietu departaments 8. februārī rakstveida procesā izskatīs divas lietas ar pieteicēju iesniegtām kasācijas sūdzībām par Administratīvās apgabaltiesas spriedumiem. Abās izskatāmajās lietās personas bija aizturētas mītiņa laikā, bet aizturēšanas ilgums nedaudz pārsniedza likumā noteikto – vienā lietā 5 minūtes, otrā – 6 minūtes. Strīds lietās ir par to, vai apgabaltiesa ir pienācīgi izvērtējusi, vai aizturēšana bija pamatota, vai aizturēšana, kas pārsniedz likumā atļauto par dažām minūtēm pats par sevi ir būtisks pārkāpums, par ko pienākas atlīdzinājums. (Lietas Nr. SKA-352/2021; SKA-357/2021).

2) Senāta Administratīvo lietu departaments 12. februārī tiesas sēdē Zoom platformā izskatīs pieteicējas kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

Lai iegūtu tiesības piekļūt dzelzceļa infrastruktūrai un garantētu drošu pakalpojumu sniegšanu, pārvadātājam pirms pārvadājumu uzsākšanas jāsaņem drošības sertifikāts, kurš sastāv no A daļas un B daļas. B daļas sertifikāts nosaka atļauju pārvietoties pa konkrētu dzelzceļa tīkla posmu. Pieteicēja AS „Baltijas Ekspresis” ir saņēmusi drošības sertifikāta B daļu iecirknim līdz Indrai, bet vēlas, lai Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija to grozītu līdz valsts robežai, kas dotu iespēju tai slēgt līgumu ar Baltkrievijas dzelzceļu. Savukārt inspekcija uzskata, ka, lai novērstu drošības riskus, pieteicējai vispirms jānoslēdz līgums ar Baltkrievijas dzelzceļu.

Lietā strīds ir par to, vai, lai saņemtu sertifikāta daļu, izvirzītās prasības ir pamatotas. (Lieta Nr. SKA-389/2021).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties