10. Februāris 2021 09:42
Jaunumi
Janvārī “Latvijas Vēstneša” platformu izmantojuši pusmiljons lietotāju

32,19% Latvijas interneta lietotāju janvārī ir izmantojuši vienu vai vairākas oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” platformas vietnes, liecina starptautiskās interneta izpētes aģentūras “Gemius” dati. Tas ir līdz šim lielākais platformas reālo lietotāju skaits mēnesī. Divas vietnes – likumi.lv un LVportals.lv – sasniegušas savas auditorijas rekordus.

Faktiski teju katrs trešais interneta lietotājs Latvijā šogad janvārī ir izmantojis vienu vai vairākas no "Latvijas Vēstneša” vietnēm. Kopumā valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformu, ko uztur oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis”, janvārī apmeklējuši gandrīz pusmiljons jeb 478 401 reālo lietotāju* (real users) Latvijā, liecina ikmēneša pētījuma “GemiusAudience” dati par trīs no četrām vietnēm, kas pieteiktas pētījumā.   

Divas no vietnēm ir pastāvīgas pārstāves "Gemius" ikmēneša Latvijas interneta lietotāju apmeklētāko vietņu topā, piemēram, lvportals.lv janvārī pakāpies 12. vietā, likumi.lv – 15. vietā. 

Auditorijas stabilo pieaugumu nosaka vairāki faktori – sabiedrības interese par jaunajiem tiesību aktiem, kas stājās spēkā no 2021. gada 1. janvāra, to skaidrojumiem un  kvalitatīvu informāciju ārkārtējās situācijas laikā.

LVportals.lv janvārī publicēta 1281 satura vienība, no tām 37 skaidrojumi, 313 e-konsultācijas un virkne viedokļrakstu. Likumi.lv papildus ikdienas tiesību aktu plūsmas sistematizācijai sabiedrībai operatīvi nodrošina ar ārkārtējo situāciju saistīto tiesību aktu izmaiņu apstrādi.  Regulāri klajā nāk oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" papildu laidieni, kuros operatīvi izziņoti ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldību un seku pārvarēšanu saistītie tiesību akti. 

Kopumā “Latvijas Vēstneša” platformu veido četras vietnes – vestnesis.lv, likumi.lv, Lvportals.lv, juristavards.lv – un žurnāls “Jurista Vārds”, un tā ir saistītu pakalpojumu kopums, kas sinerģijā nodrošina privātpersonu tiesības būt informētām par to tiesībām un pienākumiem, kā arī veicina diskusiju par Latvijas tiesiskās sistēmas attīstību.

Pētījumā “GemiusAudience” piedalās trīs vietnes. Vestnesis.lv, kurā iedzīvotājiem pieejams oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis”, pētījumā nav pieteikts informācijas drošības apsvērumu dēļ, tādēļ tie nav arī kopējā platformas reālo lietotāju skaitā. 

 

* Reālie lietotāji nav unikālie lietotāji, kas ir sīkdatņu uzskaites rezultāts un neatspoguļo faktisko auditoriju. “GemiusAudience” pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties