11. Februāris 2021 17:05
Jaunumi
KNAB rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret trim personām par kukuļdošanas organizēšanu

Šodien, 11. februārī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtīja krimināllietas materiālus Ģenerālprokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret trim fiziskām personām par iespējamu kukuļdošanas organizēšanu, kukuļu pieprasīšanu lielā apmērā no privātajiem uzņēmumiem, kā arī kukuļu piesavināšanos.

 Krimināllietas materiāli liecina, ka trīs fiziskās personas pēc iepriekšējas vienošanās diviem uzņēmumiem pieprasīja kukuļus kopumā 60 tūkstošu eiro apmērā, lai panāktu, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) veiktajās nodokļu audita lietās tiktu pieņemts uzņēmumiem labvēlīgs lēmums. Neviena no kriminālvajāšanai rosinātajām personām nav VID amatpersona.

KNAB priekšnieka vietniece izmeklēšanas darbību jautājumos Ineta Cīrule: “Krimināllietas izmeklēšanā atbalstu sniedza VID Iekšējās drošības pārvalde, tādējādi apliecinot nesaudzīgo attieksmi pret jebkādiem kukuļošanas gadījumiem valsts pārvaldē. KNAB un VID ciešā sadarbība ļauj novērst noziedzīgus nodarījumus un to mēģinājumus, kur iesaistītas ne tikai pašas valsts amatpersonas, bet arī fiziskas personas. Ja uzņēmumi nonāk situācijās, kad amatpersonas vai starpnieki pieprasa kukuli apmaiņā pret noteiktām darbībām vai konkrētiem lēmumiem, vienīgā rīcība ir nevis paļauties uz šo personu solījumiem, bet gan ziņot KNAB.”

KNAB krimināllietu uzsāka 2020. gada 30. aprīlī un pēc krimināllietas materiālu nosūtīšanas Ģenerālprokuratūrai noslēdz attiecīgo pirmstiesas izmeklēšanu. Turpmāk prokuratūrai kā procesa virzītājam jālemj par tālāko krimināllietas virzību.

KNAB vērš uzmanību, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā. Vienlaikus KNAB uzsver, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādina, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos – sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties