15. Februāris 2021 08:18
Jaunumi
Par Senātā izskatāmām lietām no 15. līdz 19. februārim

Informācija par Senātā izskatāmām lietām laikā no 15. līdz 19. februārim.

Senāta Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs trīs kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas nolēmumiem un trīs blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētāji ir Konkurences Padome, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde un Rīgas dome.

Senāta Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs septiņas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem.

Senāta Krimināllietu departaments izskatīs sešas lietas. Vienā lietā saņemta apsūdzētā kasācijas sūdzība un vienā lietā - prokurora kasācijas protests par apelācijas instances tiesas nolēmumiem. Divās lietās saņemtas gan kasācijas sūdzības, gan protests. Divas lietas izskatīs sakarā ar protestu par tiesas nolēmumu jaunu izskatīšanu. 

Informācija par atsevišķām lietām:

1) Senāta Administratīvo lietu departaments 15. februārī rakstveida procesā izskatīs Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

Pieteicējs lūdza piešķirt viņam Latvijas pilsonību pamatojoties uz to, ka viņa vecaimātei un mātei tāda 1992. gadā bija piešķirta, savukārt PMLP secināja, ka mātei un vecāmātei tā bija piešķirta nepamatoti, jo vecāmāte nebija piederējusi pilsoņu kopumam 1940. gadā. Apgabaltiesa uzlika pienākumu piešķirt pieteicējam pilsonību uz vienlīdzības principa pamata. Senātam jāizskata, vai vienlīdzības princips šādā situācijā ir piemērojams. (Lieta SKA-572/2021).

2) Senāta Administratīvo lietu departaments 16. februārī rakstveida procesā izskatīs pieteicējas kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.  Risināmais strīdus jautājums lietā ir par repatrianta tiesībām saņemt pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā atbilstoši Repatriācijas likuma 14. pantam un 8. panta otrajai daļai, kā arī likuma „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 14. panta pirmās daļas 4. punktam. Kasācijas sūdzībā argumentēts, ka zemākas instances tiesa ir pārāk šauri interpretējusi tiesību normas un nav ņēmusi vērā visus lietas apstākļus, kurus izskatāmajā gadījumā ir jātulko pieteicējai par labu. (Lieta Nr.SKA-55/2021).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties