18. Februāris 2021 13:51
Jaunumi
Tieslietu padome prasa atlikt e-lietas ieviešanu līdz projekta kvalitatīvai sagatavošanai un izstrādei

Ātrākas un efektīvākas informācijas apmaiņa kriminālprocesā, administratīvā pārkāpuma procesā, administratīvajā procesā tiesā un civilprocesā ir izvirzīta kā mērķis elektroniskās (e-lietas) programmai, un tā virzīta uz šo procesu elektronizēšanu. 2021. gadā plānota e-lietas ieviešana administratīvajā procesā un kriminālprocesā.

Uzklausot tiesu pārstāvju bažas par e-lietas nepārdomāto izstrādi un ieviešanu, iepazīstoties ar Tieslietu ministrijas prezentāciju par projekta gaitu, Tieslietu padome aicina Saeimu atlikt e-lietas ieviešanu. Tieslietu padome uzskata, ka nepārdomāta e-lietas virzība, bez iespējamo risku izvērtējuma, nepieciešamā tehnoloģiskā un finansiālā nodrošinājuma var būtiski apgrūtināt tiesu darbu.

Tieslietu padome lēmumā norāda, ka, pirms ieviest e- lietu, ir jāizpilda Valsts kontroles revīzijas ziņojumā ietvertie ieteikumi e-lietas programmas pārvaldībā.

Visām iesaistītajām institūcijām ir jānodrošina visi nepieciešamie tehniskie risinājumi un ir jāizstrādā pilnībā funkcionējošs programmu nodrošinājums. E-lieta ieviešama vien tad, kad šis nodrošinājums ir pilnībā pārbaudīts testa režīmā. Programmatūras izstrādē un testēšanā speciālistiem jāsadarbojas ar tiešajiem sistēmas lietotājiem – tiesām.

Tieslietu padome aicina Saeimu jaunu e-lietas ieviešanas termiņu apsriest un sakaņot ar Tieslietu padomi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties