1. Marts 2021 09:19
Jaunumi
Tieslietu padome apstiprina lietu izskatīšanas termiņu standartus

Tieslietu padome 26. februārī attālinātā sēdē apstiprināja visu Latvijas tiesu iesniegtos lietu izskatīšanas termiņu standartus 2021. gadam.

Tas ir darīts atbilstoši 2020. gada grozījumiem likuma „Par tiesu varu” 27.1pantā, kas noteic, ka tiesas priekšsēdētājs lietu izskatīšanas termiņu standartu līdz katra gada 1. februārim iesniedz apstiprināšanai Tieslietu padomē.

Tieslietu padomes sekretariāts apkopoja visus tiesu priekšsēdētāju iesniegtos standartus vienotā, pārskatāmā dokumentā. Tas ir pieejams Tieslietu padomes mājaslapas sadaļā “Dokumenti”.

Šis standarts dažādās tiesās ir atšķirīgs. Civillietām pirmajā instancē 4–12 mēneši, apgabaltiesās 4–6 mēneši, Senātā – 6–18 mēneši. Krimināllietas pirmajā instancē 4–12 mēneši, apgabaltiesās 2–10 mēneši, Senātā 3–12 mēneši. Administratīvās lietas pirmajā instancē 7,37 mēneši, apgabaltiesā 6,5 mēneši, Senātā 6–18 mēneši. 

Vienlaikus tika secināts, ka ir nepieciešams strādāt pie jaunu Tieslietu padomes vadlīniju izstrādes, lai sekmētu jēgpilnu, viegli pārskatāmu un salīdzināmu datu apkopošanu par aktuālākajām lietu kategorijām un plānoto lietu izskatīšanas gaitu.  

Tas sekmēs tiesu darbības caurskatāmību un termiņu vadību tiesās, kā arī ļaus ikvienam tiesas klientam pamatoti rēķināties ar paredzamu lietas izskatīšanas ilgumu tiesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties