4. Marts 2021 15:43
Jaunumi
Satversmes tiesa sadarbībā ar Augstāko tiesu un Eiropas Savienības Tiesu organizēs publisku vebināru par ES tiesībām

Ceturtdien, 11. martā, Satversmes tiesa sadarbībā ar Augstāko tiesu un Eiropas Savienības Tiesu (turpmāk – EST) organizēs vebināru par tēmu “Konstitucionālās tiesas loma, vērtējot likumu atbilstību Eiropas Savienības tiesībām”. Vebināra norise latviešu un angļu valodā tiks translēta tiešraidē Satversmes tiesas YouTube kanālā.
 

Vebinārā tiks apspriests, kā visefektīvāk Satversmes tiesai un Augstākajai tiesai nodrošināt pieteikumu iesniedzēju tiesību aizsardzību, ievērojot gan Eiropas Savienības tiesības, gan specifisko kompetences apmēru, kādu Latvijas Republikas augstākajām tiesu iestādēm ir piešķīris likumdevējs.

Konferences dalībnieki diskutēs par Eiropas Savienības sekundāro tiesību aktu piemērošanas veidiem Satversmes tiesā. Diskusija ir īpaši mērķēta, lai noteiktu iespējamās Satversmes tiesas kompetences robežas, novērtējot nacionāla līmeņa tiesību normu atbilstību ES sekundāro tiesību aktiem, citastarp direktīvām un regulām.

Visbeidzot diskusijas dalībnieki pārrunās vairākas iespējamās pieejas, ņemot vērā Satversmes tiesas kompetenču īpatnības, kā arī kompetenču sadali starp Satversmes tiesu un Augstāko tiesu. Diskusijā nostāju paudīs arī EST pārstāvji.

Vebināru atklās Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova un EST priekšsēdētājs Kūns Lēnartss (Koen Lenaerts). Priekšlasījumus sniegs Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietnieks Aldis Laviņš, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs, kā arī EST tiesnese Ineta Ziemele. Pēc priekšlasījumiem sekos vebināra dalībnieku diskusija.

Aicinām visus interesentus no plkst. 11.00 līdz 13.00 vebināru vērot tiešraidē:

Vebināra programma pieejama ŠEIT.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties