10. Marts 2021 10:18
Jaunumi
Tiesu izpildītāju dienā izdod Parādnieka tiesību rokasgrāmatu

Lai veicinātu parādnieku izpratni par savām tiesībām un pienākumiem, Tiesu izpildītāju dienas ietvaros Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ir izdevusi "Parādnieka tiesību rokasgrāmatu". Šogad Tiesu izpildītāju diena notiek 10. martā, un visā Latvijā iedzīvotājiem bez maksas tiek sniegtas konsultācijas par parādu atmaksas jautājumiem.

Parādnieka tiesību rokasgrāmata ir sagatavota un visiem interesentiem būs pieejama gan digitālā formātā Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā (www.lzti.lv), gan arī drukātā formātā. To būs iespējams saņemt klātienē visu tiesu izpildītāju birojos pēc valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu atcelšanas, kolīdz atkal būs atļauts pieņemt apmeklētājus.

“Ņemot vērā, ka ik gadu Tiesu izpildītāju dienās aktuāli ir jautājumi par naudas summu apķīlāšanu kontā, ieturējumu apmēriem no darba algas, naudas līdzekļiem kredītiestādē, arī par parādnieka tiesībām un pienākumiem, esam izveidojuši "Parādnieka tiesību rokasgrāmatu". Rokasgrāmatā vienuviet apkopota pamatinformācija, kas parādniekam jāzina, lai spētu pilnvērtīgi pārstāvēt savas intereses piedziņas procesā,” skaidro Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Iveta Kruka.

Bezmaksas juridiskās konsultācijas Tiesu izpildītāju dienas ietvaros iedzīvotājiem būs pieejamas visas dienas garumā, no pulksten 9.00 līdz 17.00, telefoniski pa tālruņa numuriem 67290005, 67294005, 67290006. Elektroniski jautājumus varēs uzdot e-pastā: tidienas@lzti.lv. Tāpat atbildes tiks sniegtas WhatsApp čatā, rakstot uz numuru 27840355, un sociālajā tīklā Facebook – facebook.com/LZTIP. Konsultācijas telefoniski būs iespējams saņemt visu tiesu izpildītāju birojos. Tiesu izpildītāju kontaktinformācija atrodama Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā www.lzti.lv, sadaļā Zvērināti tiesu izpildītāji.

Tiesu izpildītāju dienas ir Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes 2016. gadā aizsākta iniciatīva. To mērķis ir dot iespēju cilvēkiem bez maksas saņemt juridiskās konsultācijas, kā arī uzzināt vairāk par tiesu izpildītāju darbu Latvijā.

Tiesu izpildītāji ir valsts amatpersonas, kuru pienākums ir panākt tiesu spriedumu izpildi aizskartās puses, valsts un sabiedrības interesēs. Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ir tiesu izpildītāju pārstāvības institūcija, kuras pienākums ir rūpēties par nozarē strādājošo profesionalitāti un publiski pārstāvēt viņu viedokli.
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties