12. Marts 2021 12:17
Jaunumi
Ar Eiropas Komisijas atbalstu Iekšlietu ministrija turpina darbu pie stratēģiskās plānošanas procesa reformas

Ceturtdien, 11. martā, notika Eiropas Savienības Strukturālo reformu atbalsta programmas projekta "Iekšlietu nozares iestāžu darbības efektivitātes paaugstināšana Latvijā" 3. posma (SRAP-3) darba sanāksme. Tā vienlaikus bija arī pilotprojekta “Noziedzības novēršana un apkarošana” attālināts atklāšanas pasākums.

SRAP-3 mērķis ir būtiski pilnveidot stratēģiskās plānošanas un rezultātu pārvaldības procesus iekšlietu nozarē, izstrādājot un ieviešot efektīvu šo procesu modeli. SRAP-3 īsteno Iekšlietu ministrija sadarbībā ar SIA “Ernst & Young Baltic” (EY), piesaistot stratēģiskās plānošanas un iekšlietu nozares ekspertus no Nīderlandes, Austrijas, Igaunijas, Lietuvas un Zviedrijas.  

“Iekšlietu ministrija mērķtiecīgi strādā pie jēgpilnas un kvalitatīvas iekšējo darba procesu pilnveides. Starptautiskās auditorkompānijas atbalsts ir spēcīgs pamats tam, lai stratēģiskās plānošanas un rezultātu pārvaldības procesa reforma notiktu pārdomāti un gudri. Noziedzības novēršana un apkarošana ir viena no Iekšlietu ministrijas nozares politikas jomām, kurai šobrīd ir vajadzīgas pārmaiņas,” tā Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

EY pārstāvji sanāksmes laikā informēja par SRAP-3 pilotprojekta “Noziedzības novēršana un apkarošana” plānotajām aktivitātēm un sagaidāmajiem rezultātiem. Pilotprojekta īstenošanu plānots pabeigt 2021. gada jūlijā.

Pilotprojekta rezultātā sagaidāmas iekšlietu nozares darbinieku apmācības par stratēģiskās plānošanas procesu; ārējās un iekšējās vides analīze noziedzības novēršanas un apkarošanas jomā, tai skaitā nosakot iekšlietu nozares stiprās un vājās puses; saistošajos politikas plānošanas dokumentos noteikto mērķu un rezultatīvo rādītāju apzināšana, veicot to kvalitatīvu analīzi; identificētas nākamā plānošanas perioda prioritātes un izstrādāti stratēģiskie mērķi un rezultatīvie rādītāji noziedzības novēršanas un apkarošanas jomā; izveidoti principi mērķu kaskādes nodrošināšanai no stratēģijas līdz individuālajam darbinieku līmenim.

Nākotnes stratēģiskās plānošanas procesa norise paredz arī kvalitatīvu IT risinājumu ieviešanu, lai būtiski mazinātu administratīvo slogu, kas saistīts ar atskaitīšanos par rezultatīvo rādītāju izpildi. Tāpat plānots izstrādāt un ieviest risinājumu, kas spēs nodrošināt pieejamu informāciju par rādītāju izpildi vizuāli viegli uztveramu vadības paneļu veidā (dashboard).

SRAP-3 finansē Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta Ģenerāldirektorāts (DG REFORM). Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta Ģenerāldirektorāta mērķis ir palīdzēt Eiropas Savienības valstīm izveidot efektīvākas iestādes un spēcīgākas pārvaldības sistēmas, lai stiprinātu spēju izstrādāt un īstenot politiku, kas veicina darbavietu radīšanu un ilgtspējīgu izaugsmi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties