15. Marts 2021 15:07
Jaunumi
Ekonomisko lietu tiesas tiesnese kategoriski noraida apgalvojumus par saistību ar PVN krāpšanas shēmu

Ekonomisko lietu tiesas tiesnese Oksana Pulle-Čižova kategoriski noraida raidījumā "Nekā personīga" paustos apgalvojumus par viņas saistību ar PVN krāpšanas shēmu, kad viņa veica maksātnespējas procesa administratores pienākumus.

Būdama maksātnespējas procesa administratore, O. Pulle-Čižova rūpīgi izvērtēja visus kreditoru pieteiktos prasījumus. Daļu no tiem administratore neatzina, jo to pamatā bija fiktīvi darījumi, kurus noslēdza SIA "Kazakov" parādnieka pārstāvis Dairis Rītiņš. Administratores prasības par apstrīdēto darījumu atzīšanu par spēkā neesošiem, par pamatotām atzinusi tiesa. Tāpat, arī daļu prasījumu administratore atzina un lēmumus par pamatotiem atzina tiesa.

O. Pulle-Čižova, Ekonomisko lietu tiesas tiesnese: SIA "Kazakov" maksātnespējas procesā pieņēmu lēmumus gan par prasījumu neatzīšanu, gan par prasījumu atzīšanu. Neatzinu tos prasījumus, kuri tika pamatoti ar fiktīviem darījumiem. Šos darījumus apstrīdēju arī tiesā un šie darījumi tika atzīti par spēkā neesošiem. Savukārt atzinu to kreditoru prasījumus, kuri veica samaksu par precēm, bet kuriem prece netika piegādāta. Mani lēmumi tika pārsūdzēti tiesā, taču sūdzības tika noraidītas kā nepamatotas. Tiesa secināja, ka konkrētajā situācijā es biju pieņēmumusi pamatotus lēmumus par kreditoru prasījumu atzīšanu, jo darījumi tiek apstiprināti ar bankas konta izrakstu. Apstrīdēju parādnieka pārstāvja Daira Rītiņa noslēgtos fiktīvos darījumus, kā arī vērsos tiesā pret šo personu saistībā ar SIA"Kazakov" grāmatvedības dokumentu nenodošanu un zaudējumu nodarīšanu SIA"Kazakov" kreditoriem. Nedz policija, nedz prokuratūra, kā arī citas iestādes neapšaubīja manas darbības likumību. Manu darbu maksātnespējas procesa administratora amatā vairākkārt pārbaudīja Maksātnespējas kontroles dienests, kuram ik ceturksni sniedzu informāciju par SIA "Kazakov" procesa norisi. Visa procesa laikā neviens pārkāpums manā darbībā netika konstatēts.

O. Pulle-Čižova administratora pienākumus SIA"Kazakov" maksātnespējas procesā pildīja no 2017. gada februāra līdz 2021. gada februārim, kad viņa tika atbrīvota no administratora amata saistībā ar iecelšanu Ekonomisko lietu tiesas tiesneses amatā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties