30. Marts 2021 14:23
Jaunumi
KNAB aicina sniegt priekšlikumus par valsts mēroga Korupcijas novēršanas un apkarošanas pasākumu plāna projektu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izstrādājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas pasākumu plāna 2021.–2023. gadam projektu (Pretkorupcijas pasākumu plāna projekts) un aicina ikvienu sabiedrības pārstāvi līdz šā gada 23. aprīlim izteikt viedokli un sniegt priekšlikumus par paredzētajiem pasākumiem korupcijas novēršanā un apkarošanā Latvijā nākamajos gados. KNAB izvērtēs saņemto informāciju un lems par Pretkorupcijas pasākumu plāna projekta precizēšanu vai papildināšanu.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume: “Korupcijas novēršana un apkarošana nav iedomājama bez sabiedrības, publiskā un privātā sektora aktīvas iesaistes un sadarbības. Turklāt sabiedrības aktīva līdzdalība ir ne vien KNAB darba efektivitātes garants, bet arī viens no būtiskākajiem stūrakmeņiem efektīvas pretkorupcijas politikas izstrādē. Šobrīd, Pretkorupcijas pasākumu plāna projekta stadijā, ikvienam iedzīvotājam ir iespējas iesaistīties valsts mēroga politikas plānošanas dokumenta izstrādē un veidot korupcijas novēršanas un apkarošanas politiku turpmākajiem gadiem.”

Pretkorupcijas pasākumu plāns ir politikas plānošanas dokuments, kas ir secīgs un mērķtiecīgs turpinājums Korupcijas novēršanas un apkarošanas pamatnostādnēm 2015.–2020. gadam. Tajā saglabāts iepriekš definētais korupcijas novēršanas un apkarošanas kurss ar mērķiem un rīcības virzieniem, taču jaunais Pretkorupcijas pasākumu plāns ietvers jaunu pasākumu kopumu, lai sasniegtu korupcijas novēršanas un apkarošanas politikas virsmērķi – ievērojot institūciju labas pārvaldības un cilvēkresursu efektīvas vadības principu, nodrošināt jebkuras institūcijas vai organizācijas uzticamu darbību.

Pretkorupcijas pasākumu plāna projektā pasākumi organizēti, lai sasniegtu piecus apakšmērķus: 1) nodrošināt cilvēkresursu vadības politiku, kas izslēdz motivāciju koruptīvai rīcībai; 2) pilnveidot pretkorupcijas iekšējās kontroles sistēmu; 3) mazināt toleranci pret korupciju; 4) nodrošināt soda par likumpārkāpumiem neizbēgamību; 5) ierobežot naudas varu politikā. Šobrīd plāna projektā iekļauti 69 veicamie pasākumi, noteiktas atbildīgās institūcijas un izpildes termiņi. KNAB norāda, ka Pretkorupcijas pasākumu plāna projektā netiek dublēti tādi pasākumi korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā, kas iekļauti citu institūciju izstrādātajos politikas plānošanas dokumentos.

KNAB aicina ikvienu fizisko vai juridisko personu izteikt viedokli un sniegt savus komentārus un priekšlikumus Pretkorupcijas pasākumu plāna projektam līdz šā gada 23. aprīlim. To var darīt rakstiski, nosūtot pa pastu uz Citadeles ielu 1, Rīgā, LV-1010, vai e-pasta adresi knab@knab.gov.lv.

Ar pilnu Pretkorupcijas pasākumu plāna projektu, tajā iekļautajiem pasākumiem un uzdevumiem var iepazīties šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties