18. Aprīlis 2021 19:56
Jaunumi
Rolanda Veinberga lietā jāgaida tiesas lēmums

Tiesu izpildītājs Rolands Veinbergs šobrīd ir viens no apsūdzētajiem Eleonoras Ļaksas lietā, bet par viņa vainu vai tās pakāpi lems tiesa. Kamēr krimināllieta tiek izmeklēta un līdz tiesas lēmuma pieņemšanai R. Veinbergs ir atstādināts no ieņemamā amata. Pats R. Veinbergs uzskata, ka tiek apsūdzēts nepamatoti.

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Iveta Kruka skaidro: “Kamēr nav pilnībā izmeklēti visi lietas apstākļi un kamēr nav pieņemts galīgs tiesas lēmums, ir pārsteidzīgi izdarīt objektīvus secinājumus. Lietas ietvaros ir apsūdzētas vairākas personas un daudzi lietas apstākļi publiski vēl joprojām nav zināmi. Ja izmeklēšanas un tiesas gaitā pierādīsies, ka ir izdarīts pārkāpums, R. Veinbergs tiesu izpildītāja darbu neturpinās. Tomēr ņemot vērā nevainības prezumpcijas principu, šobrīd pastāv tikpat liela varbūtība, ka R. Veinbergam izvirzītās apsūdzības var nebūt pamatotas, un tad arī viņš var izrādīties kā cietušais šajā procesā. Tāpēc aicinātu nogaidīt ar secinājumiem līdz šajā lietā tiks pieņemts konkrēts tiesas lēmums.”

LZTIP ir Latvijas zvērinātu tiesu izpildītāju pārstāvības un uzraudzības institūcija, kā arī Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju kolēģijas pārvaldes un izpildu institūcija. Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ir tiesīga izvērtēt Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju kolēģijas statūtu, profesionālās ētikas normu pārkāpšanu, Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes apstiprinātās metodikas neievērošanu, kā arī citu ar zvērinātu tiesu izpildītāju darbību saistītu iekšējo normatīvo aktu pārkāpumu. Tāpat LZTIP ir tiesīga ierosināt tieslietu ministram, ka zvērināts tiesu izpildītājs atceļams no amata.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties