30. Aprīlis 2021 12:27
Jaunumi
Prokuratūra nodevusi Ekonomisko lietu tiesai otro digitālās televīzijas krimināllietu

 28. aprīlī Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas kopumā deviņas personas - bijušās Satiksmes ministrijas, VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", SIA "SIA Hannu Digital" un SIA "Tet" amatpersonas un darbinieki un viena privātpersona.

Apsūdzības celtas pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas un 195. panta trešās daļas par darbībām saistībā ar 2008. gadā Satiksmes ministrijas rīkoto konkursu TV programmu zemes apraides nodrošināšanai ciparformātā un uz tā pamata starp SIA "Tet", SIA "SIA Hannu Digital" un VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" noslēgtajiem līgumiem. Apsūdzēto personu darbības bija vērstas uz to, lai šajā projektā un līgumattiecībās prettiesiski un nepamatoti iesaistītu SIA "SIA Hannu Digital", kā rezultātā SIA "SIA Hannu Digital" labā tika iegūti SIA "Tet" finanšu līdzekļi vairāku miljonu eiro apmērā, tādējādi nepamatoti arī sadārdzinot šī valsts mēroga projektu.

Lieta nodota izskatīšanai Ekonomisko lietu tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties