8. Maijs 2021 13:43
Jaunumi
Atstāts negrozīts tiesas spriedums par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu

Ar 2021. gada 5. maija Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas lēmumu atstāts negrozīts 2020. gada 23. novembra Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedums, ar kuru kādai personai par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 262. panta ceturtajā daļā, tika piemērots brīvības atņemšanas sods uz četriem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Apelācijas kārtībā lieta tika izskatīta, pamatojoties uz apsūdzētās personas aizstāvja apelācijas sūdzību, kurā tika lūgts samazināt brīvības atņemšanas sodu un tā izpildi noteikt nosacīti.

Jau iepriekš tika ziņots, ka ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu kādai personai par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē, un gājējas notriekšanu uz neregulējamas gājēju pārejas, kā rezultātā no triecienā gūtajām traumām iestājās gājējas nāve, tika piemērots brīvības atņemšanas sods uz četriem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Valsts apsūdzību apelācijas instances tiesā uzturēja Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties