11. Maijs 2021 09:08
Jaunumi
ES tieslietu komisārs Didjē Reinderss atzinīgi vērtē iniciatīvu veidot tieslietu mācību centru

Pirmdien, 10. maijā, norisinājās Saeimas Eiropas lietu komisijas sēde, kurā ar Eiropas Savienības komisāru tiesiskuma jautājumos Didjē Reindersu (Didier Reyenders) tika apspriesti tieslietu jautājumi. Sēdē komisārs atzinīgi izteicās par Tieslietu ministrijas iniciatīvu veidot tieslietu akadēmiju (mācību centru).

Tieslietu ministrs J. Bordāns: "Esmu gandarīts, ka saņemam atbalstu no ES tieslietu komisāra par mūsu plānoto iniciatīvu veidot tieslietu mācību centru. Tā izveide nodrošinās tiesnešu, prokuroru un specializēto izmeklētāju kvalifikācijas uzturēšanu un attīstīšanu, kā arī viņu iemaņu un profesionālās kvalifikācijas atbilstību Eiropas līmenim."

Tieslietu akadēmija jeb mācību centrs tiesu sistēmas profesionāļu kvalifikācijas prasmju celšanai ir Tieslietu ministrijas prioritārais projekts Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda plānā.

Projektam paredzētais Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējums plānots 7,5 miljonu eiro apmērā uz visu periodu līdz 2026. gadam. Sagaidāms, ka Eiropas Komisija lēmumu par Latvijas pieteiktajām iniciatīvām pieņems līdz šī gada oktobra beigām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties