11. Maijs 2021 17:33
Jaunumi
Plānots, ka arī pēc Covid-19 krīzes pārvarēšanas iesniegumu par vārda vai uzvārda maiņu varēs iesniegt elektroniski vai pa pastu

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 11. maijā, konceptuāli atbalstīja grozījumus Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā. Ar tiem iecerēts arī pēc Covid-19 krīzes pārvarēšanas beigām saglabāt iespēju iesniegt iesniegumu Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamentam par vārda, uzvārda vai tautības maiņu elektroniski vai pa pastu.

Šobrīd, lai samazinātu klātienes kontaktēšanos, šāda iespēja ir paredzēta Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā.

Plānots noteikt, ka iesniegumu arī turpmāk varēs iesniegt departamentā, nosūtot to pa pastu vai elektroniski, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, kā arī izmantojot oficiālo elektronisko adresi (e-adresi) vai valsts pārvaldes pakalpojumu portālu Latvija.lv. Šāda iesniegšanas kārtība būtiski mazina administratīvo slogu iesnieguma iesniegšanas procesā, kā arī piedāvā sabiedrībai dažādus iesnieguma iesniegšanas kanālus, likumprojekta anotācijā atzīmē tā autori Tieslietu ministrijā.

Paredzēts, ka arī turpmāk iesniegumu pašvaldības dzimtsarakstu nodaļā vai Latvijas Republikas diplomātiskajā un konsulārajā pārstāvniecībā ārvalstī personas varēs iesniegt klātienē, jo šādu iesniegšanas veidu izvēlas noteikta sabiedrības daļa, kura neizmanto iespēju iesniegumu nosūtīt attālināti, teikts likumprojekta anotācijā.

Vienlaikus ar grozījumiem cita starpā plānots precizēt vārda un uzvārda maiņas iemeslus, kā arī atteikties no prasības iesniegumam pievienot fotogrāfiju.

Lai likuma grozījumi stātos spēkā, tie vēl trīs lasījumos jāatbalsta Saeimai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties