21. Maijs 2021 12:22
Jaunumi
Administratīvā justīcija ziedos studentiem un juridiskajai palīdzībai
No AT arhīva

Administratīvās justīcijas četru komandu sacensībā Latvijas televīzijas spēles “V.I.P. – Veiksme. Intuīcija. Prāts” finālā 17. maijā uzvarēja komanda, kuras sastāvā Miķelis Zumbergs, Jānis Geks un Eva Vīksna. Iegūto naudas balvu – 970 eiro – viņi ziedos jauno jurisprudences studentu izaugsmei un bezmaksas juridiskās palīdzības nodrošināšanai.

Uzvarētāji piebilst, ka ziedošanas mērķis tika noteikts, apspriežoties visām četrām komandām kopā.

“V.I.P” spēlē administratīvo tiesu pārstāvji piedalījās trīs pirmdienas. Pirmajā pusfinālā draudzīgā gaisotnē spēlēja Senāta Administratīvo lietu departamenta senatora pienākumu izpildītājas Laumas Paegļkalnas un Administratīvās rajona tiesas tiesneša Agra Dreimaņa komandas. Otrajā pusfinālā erudīcijā sacentās valststiesību eksperta Arvīda Dravnieka un Ekonomisko lietu tiesas tiesneša Miķeļa Zumberga komandas. Finālā tikās Laumas un Miķeļa komandas. Jautājumi visdažādākie – par Kleopatru, sausā likuma atcelšanu ASV, komunisma rēgu, svētajiem mocekļiem, latviešu uzvārdiem un prezidentiem utt.   

Administratīvā justīcija šogad atzīmē simtgadi, un administratīvās tiesas to nolēmušas darīt neierastos veidos. Viens no izaicinājumiem bija piedalīšanās erudīcijas spēlē televīzijā. Brīnišķīga spēle un notikums, kaut spriedze prožektoru gaismā un nogurums pēc spēles – milzīgs. Tā par spēles ierakstu saka dalībnieki. Bet pozitīvās emocijas un pieredze bijusi to vērta.

17. maija “V.I.P. – Veiksme. Intuīcija. Prāts” fināla raidījuma ierakstu noskatīties var šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties