26. Maijs 2021 09:30
Jaunumi
Tiesai nosūtīta krimināllieta par krāpšanu lielā apmērā

2021. gada 21. maijā Pierīgas prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu vienas personas apsūdzībā par izdarītu krāpšanu ne mazāk kā 20 000 EUR apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, darbojoties kā starpnieks kāda darījuma noslēgšanā, izmantojot savas specifiskās zināšanas konkrētajā jomā un izmantojot cietušās bezpalīdzības stāvokli, nolūkā ar viltu iegūt faktisku pārvaldību pār cietušās nekustamo īpašumu, par to nenorēķinoties, iedeva parakstīt pirkuma līgumu par viņai piederoša nekustamā īpašuma pārdošanu personai, kuru apsūdzētais iesaistīja sava noziedzīgā nodoma realizācijā, viņam par to nezinot. Īpašuma tirgus vērtība bija ne mazāk kā 20 000 EUR apmērā. Ar Jūrmalas pilsētas tiesas Zemesgrāmatu nodaļas tiesneša lēmumu iesaistītajai personai tika nostiprinātas īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu un apsūdzētais ar viltu ieguva faktisku pārvaldību pār to. 

Apsūdzētās personas noziedzīgo darbību un minētā darījuma rezultātā cietusī zaudēja sev piederošu nekustamo īpašumu un nesaņēma pirkuma līgumā norādīto pirkuma maksu. Savukārt apsūdzētais, kā nekustamā īpašuma faktiskais īpašnieks, izmantojot iesaistīto personu, viņam par to nezinot, un darbojoties kā starpnieks darījuma noslēgšanā, nekustamo īpašumu tālāk realizēja un guva no tā prettiesisku labumu.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas. Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai (Jūrmalā).

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties