27. Maijs 2021 12:17
Jaunumi
Paplašinās Senāta un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes sadarbība

Pilnveidojot un attīstot ilggadējo abpusēji vērtīgo sadarbību, Augstākā tiesa un Latvijas Universitāte noslēgušas līgumu par pastāvīgu Senāta un Juridiskās fakultātes sadarbību. Sadarbības mērķis ir pilnveidot Juridiskās fakultātes studiju programmu un zinātniski pētnieciskā darba kvalitāti, kā arī veicināt senatoru un Senāta darbinieku tālākizglītību un aktuālu tiesību jautājumu izpēti.

Sadarbība tiek attīstīta trīs virzienos: studentu mācību prakšu organizēšanā, zinātniski pētnieciskajā darbā un akadēmiski pedagoģiskajā darbā.

Senāts arvien bijis pieprasīta tiesību zinātņu studentu mācību prakses vieta. Sadarbības līgumā precīzi noteikti Universitātes un Senāta pienākumi maģistrantu prakses organizēšanā, kā arī paredzēts ar katru praktikantu slēgt trīspusēju prakses līgumu.

Sadarbojoties zinātniski pētnieciskajā jomā, noteikta kārtība Senāta piedāvāto maģistrantūras un doktorantūras studiju darbu tēmu izstrādāšanai. Senāts arī piedāvā mācībspēkus un studentus iepazīstināt ar judikatūras un citu Senāta resursu meklēšanas un izmantošanas iespējām, savukārt Juridiskā fakultāte pēc Senāta lūguma sagatavos tā darbā nepieciešamos pētījumus un atzinumus. Puses arī apņemas iespēju robežās nodrošināt piekļuvi saviem resursiem – Senāts tiesu nolēmumiem, Juridiskā fakultāte – maģistru darbiem.

Senāts un Juridiskā fakultāte sadarbosies arī mācību un tālākizglītības procesā – Senāts apņemas nodrošināt Juridiskajā fakultātē studējošajiem atsevišķas lekcijas vai seminārus par Senāta kompetences jautājumiem, savukārt Juridiskā fakultāte – senatoru un darbinieku apmācības par aktuāliem tiesību jautājumiem. Puses sadarbosies arī konferenču organizēšanā un citos pasākumos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties