31. Maijs 2021 13:53
Jaunumi
Tiesai nosūtīta krimināllieta par Valsts policijas automašīnas dedzināšanu

2021. gada 27. maijā Dienvidlatgales prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu trīs personu apsūdzībā par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai viens no apsūdzētajiem, atriebības motīvu vadīts pret kādu Valsts policijas darbinieku, nolēma nodedzināt viņa lietošanā esošo dienesta automašīnu. Ar mērķi novērst iespējamās aizdomas pret sevi, apsūdzētais pats neveica automašīnas dedzināšanu, bet sameklēja un uzrunāja divas savas paziņas, kuri piekrita to izdarīt. 

Viens no apsūdzētajiem piegāja pie Valsts policijas lietošanā esošās netrafarētās automašīnas, tīši ar benzīnu aplēja automašīnas priekšējo vējstiklu un aizdedzināja, kā rezultātā tā uzliesmoja ar atklātu liesmu un cieta arī blakus degošajai automašīnai novietotā cita automašīna. Dedzinātāju sagaidīja trešais no apsūdzētajiem, kurš slēpa viņu kā noziedzīga nodarījuma izdarītāju un aizveda no notikuma vietas. 

Turklāt noziedzīgā nodarījuma organizētājs un uzkūdītājs ir apsūdzēts arī par psihotropo vielu neatļautu realizēšanu lielā apmērā un narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu bez nolūka tās realizēt.

Prokurors vienu apsūdzēto pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas, otru apsūdzēto pēc Krimināllikuma 20. panta ceturtās daļas un 185. panta otrās daļas, savukārt trešais apsūdzētais pie atbildības saukts pēc Krimināllikuma 20. panta otrās, trešās daļas un 185. panta otrās daļas, 253.1 panta trešās daļas un 253. panta pirmās daļas. 

Lieta izskatīšanai nodota Daugavpils tiesai.


Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties