28. Jūnijs 2021 17:18
Jaunumi
ANO Pretterorisma komitejas novērtēšanas vizīte Latvijā

No 28. jūnija līdz 2. jūlijam saskaņā ar ANO Drošības Padomes rezolūciju 1373 (2001) par terorisma un vardarbīgā ekstrēmisma novēršanu norisinās ANO Pretterorisma komitejas izpilddirektorāta ekspertu novērtēšanas vizīte Latvijā videokonsultāciju formātā. Latvijas delegāciju sarunās vada Ārlietu ministrijas Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkcijas vadītājs Kaspars Ozoliņš, savukārt Pretterorisma komitejas delegāciju - ANO ģenerālsekretāra vietniece-izpilddirektorāta vadītāja Mišela Koninksa (Michčle Coninsx).

Pretterorisma komitejas vizīšu mērķis ir izvērtēt, kāda ir valstu tiesiskā regulējuma bāze, atbildīgo iestāžu savstarpējā koordinācija, starptautiskā sadarbība un reaģēšanas spējas, īstenojot pretterorisma pasākumus, kā arī ieteikumu sniegšana terorisma apkarošanas spēju turpmākā stiprināšanā.

Vizītes norisi koordinē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu, un tās sagatavošanā un norises īstenošanā ir iesaistītas vairāk nekā divdesmit Latvijas atbildīgās iestādes.

ANO ekspertu novērtēšanas vizīte Latvijā norisinās pirmo reizi. Stabilizējoties epidemioloģiskajai situācijai, tiks plānota arī vizītes klātienes apmeklējuma daļa.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties