30. Jūnijs 2021 10:43
Jaunumi
Jau 1. jūlijā pievienojies tiešsaistes semināram par jaunā Negodīgas tirdzniecības prakses aizlieguma likuma piemērošanu

1. novembrī spēkā stāsies Negodīgas tirdzniecības prakses aizlieguma  likums (NTPAL), kura mērķis ir aizliegt negodīgas tirdzniecības praksi visā lauksaimniecības un pārtikas preču piegādes ķēdē, kā arī aizliegt nepārtikas preču mazumtirgotāju iepirkuma varas izmantošanu pret piegādātājiem. Konkurences padome (KP) sadarbībā ar Zemkopības ministriju aicina tirgus dalībniekus uz tiešsaistes semināru 1. jūlijā plkst. 10.00 platformā ZOOM, lai skaidrotu jaunā likuma interpretāciju un plānoto uzraudzību Latvijā. Reģistrēšanās pasākumam, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu, atvērta vēl tikai šodien!

NTPAL attiecas uz visiem lauksaimniecības un pārtikas piegādes ķēdes tirgus dalībniekiem – mazumtirgotājiem, pārtikas pārstrādātājiem, vairumtirgotājiem, kooperatīviem, ražotāju organizācijām un individuāliem ražotājiem, kā arī uz publiskajām personām, kas veic lauksaimniecības un pārtikas produktu iepirkšanu.  

Jaunais regulējums ieviests, lai vienā tiesību aktā pārņemtu Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu, kuras mērķis ir aizsargāt vismazākos tirgus spēlētājus no lielāku uzņēmumu radītās negodīgās tirdzniecības prakses, kā arī likumā integrētu jau esošo Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likumu. NTPAL izpildi uzraudzīs un kontrolēs KP, vienlaikus iepriekšējais KP pārraudzībā esošais Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likums, kas regulēja mazumtirgotāju un piegādātāju sadarbību, zaudēs savu spēku.

Seminārā uzstāsies:

  • Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktora vietniece Ilona Mežiniece-Briede ar prezentāciju “Negodīgas tirdzniecības prakses pārtikas piegādes ķēdē: attīstība un risinājumi Eiropas Savienībā”,
  • Konkurences padomes Analītiskā departamenta vecākā eksperte Svetlana Sitņikova ar prezentāciju “Kas jāzina ražotājiem, piegādātājiem, vairumtirgotājiem un mazumtirgotājiem par jaunā likuma piemērošanu Latvijā?”.

KP sadarbībā ar Zemkopības ministriju aicina tirgus dalībniekus reģistrēties tiešsaistes semināram un iesūtīt interesējošos jautājumus, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu. Pasākumam iespējams reģistrēties līdz 30. jūnija plkst. 12.00. Programma pieejama Konkurences padomes mājaslapā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties