6. Augusts 2021 12:16
Jaunumi
Uzturlīdzekļu nemaksātājiem – piespiedu darba stundas

2021. gada 4. augustā Dienvidkurzemes prokuratūras prokurore, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeigusi divus kriminālprocesus pret diviem vīriešiem, kuri apsūdzēti pēc Krimināllikuma 170. panta par to, ka izvairījās no tiesas nolēmuma un kompetentas valsts institūcijas lēmuma pildīšanas, ar ko uzlikts pienākums apgādāt savus bērnus un dot tiem uzturu.

Tā kā abi vīrieši uzturlīdzekļus nemaksāja, to darīja Uzturlīdzekļu garantiju fonds. Bērnu nodrošināšana ar uzturlīdzekļiem Ministru kabineta noteiktajā minimālajā apmērā vispirms ir vecāku pienākums, un nekādi apstākļi nevar atbrīvot viņus no šī pienākuma pildīšanas. Ja personas neveic visu nepieciešamo, lai gūtu ienākumus un nodrošinātu uzturlīdzekļus bērnu uzturam, ir pamats uzskatīt, ka tādējādi tās izvairās no bērnu uzturēšanas pienākuma, kas uzlikts ar tiesas spriedumu vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda lēmumu.

Ievērojot, ka izdarītais noziedzīgais nodarījums saskaņā ar Krimināllikuma 7. panta otro daļu kvalificējams kā kriminālpārkāpums un savu vainu apsūdzētie vīrieši atzina pilnībā, tika gūta pārliecība, ka apsūdzētajiem nevajadzētu piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu sodu, taču viņus nevar atstāt nesodītus, jo izvairīšanās no bērnu uzturēšanas bija ilgstoša. Prokurore ar priekšrakstu par sodu vienam apsūdzētajam piemēroja piespiedu darbu uz 100 stundām, savukārt otram apsūdzētajam – piespiedu darbu uz 140 stundām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties