1. Septembris 2021 09:53
Jaunumi
Izdota Egona Rusanova un Signes Skuteles grāmata “Jautājuma “…a, kad Jūs labāk atcerējāties?” analīze”

Zvērināts advokāts Dr. iur. cand. Egons Rusanovs un zvērināta advokāta palīdze Mg. iur. Signe Skutele jaunajā grāmatā lasītājiem piedāvā aplūkot liecinošajām personām uzdodamo jautājumu problemātikas aspektus un tendences, sniedzot ieskatu gan tiesību doktrīnas atziņās, gan arī Latvijas un Rietumeiropas normatīvajos aktos un tiesu praksē.

Grāmatā aprakstītos aspektus papildina tabulā apkopots kopsavilkums par iebildumiem saistībā ar jautājumiem un pierādījumiem, kas pievienots grāmatas pielikumā. Turklāt grāmatas nodaļās ietvertas ar neuzkrītošām līnijām veidotas baltas lapas, lai ikviens lietotājs uzreiz varētu izdarīt attiecīgās piezīmes, piefiksēt domu pavedienus vai pats pamēģināt izveidot dažādus pieļaujamu un nepieļaujamu jautājumu piemērus.

Šo jautājumu pētniecībai autorus pamudinājis itin kā nevainīgs un tomēr visnotaļ tracinošs tiesas sēdēs nereti izskanējis jautājums “…a, kad Jūs labāk atcerējāties?”. Līdz ar to autori cer, ka nelielā publikācija varētu iedrošināt arī citus gan apkopot savus vērojumu par šodien notiekošo Latvijas kriminālprocesā, gan arī pašiem vairāk pievērsties pētnieciskajai darbībai, lai celtu gaismā kontinentālās Eiropas kriminālprocesa doktrīnas atziņas un, galu galā, visi kopīgi veicinātu tiesiskumu Latvijā.

Grāmata tiek prezentēta kā palīglīdzeklis advokātiem, tomēr tā noderēs gan citiem praktizējošiem juridisko profesiju pārstāvjiem, gan arī topošajiem speciālistiem – studentiem –, apgūstot mācību vielu vai meklējot idejas turpmāku pētījumu attīstīšanai.

Kā norādījis grāmatas priekšvārda autors Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Dr. iur. Jānis Rozenbergs: “Jautājumi par pratināšanas taktiku, pieļaujamu un nepieļaujamu jautājumu nošķiršanu un liecinošo personu liecību psiholoģiskajiem aspektiem Latvijas tiesību literatūrā ir nepiedodami maz pētīti, līdz ar to šāds kolēģu veiktais izpētes materiāls neapšaubāmi ir noderīgs palīglīdzeklis kā advokātiem, tā arī pārējām juridiskajām profesijām.”

Grāmatu “Jautājuma “…a, kad Jūs labāk atcerējāties?” analīze” izdevis Zvērinātu advokātu birojs “Rusanovs & Partneri”. Grāmata no 2021. gada 1. septembra ir pieejama ZAB “Rusanovs & Partneri” (rakstot uz e-pasta adresi info@rusanovs.lv vai zvanot 67273267), tā būs pieejama arī Tiesu namu aģentūras tirdzniecības platformās un grāmatnīcās.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties