23. Septembris 2021 10:41
Jaunumi
Raivis Kronbergs darba vizītē apmeklēs Horvātijas Tieslietu un publiskās administrācijas ministriju

Šonedēļ, 23. un 24. septembrī, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs darba vizītē apmeklēs Horvātijas Tieslietu un publiskās administrācijas ministriju, lai stiprinātu ministriju sadarbību tieslietu nozarē un dalītos pieredzē par tiesu sistēmas darbu, un e-pakalpojumu attīstību tieslietu nozarē.

Kā norādā R.Kronbergs: "Horvātijas Tieslietu un publiskās administrācijas ministrija ir mūsu sadarbības partneris jau vairākus gadus un esam gandarīti, ka Latvija ir bijusi līdzās Horvātijas valstij īpašos notikumu brīžos - ES prezidentūrā, projektu sadarbībā datu aizsardzības jautājumos un arī pašreiz, kad Horvātija ir ceļā, lai kļūtu par pilntiesīgu eirozonas dalībvalsti. Esam gandarīti, ka ar savu pieredzi varam palīdzēt stiprināt citas valsts izaugsmi un tieslietu nozari "

Tikšanās laikā īpaša uzmanība tiks vērsta digitalizācijas procesiem tieslietu nozarē un R.Kronbergs informēs par e-aktualitātēm Latvijas tieslietu jomā - E-lietas ieviešana, e- pierādījumu platforma, videokonferenču sistēmas attīstība utt.. Būtiski atzīmēt, ka Latvija līdz šim ir sniegusi vērtīgu atbalstu Horvātijas pārstāvjiem, daloties ar pieredzi digitālās transformācijas jomā tieslietu sektora ietvaros.

Vizītes ietvaros Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs tiksies ar Horvātijas Tieslietu un publiskās administrācijas ministru Ivanu Malenica (Ivan Malenica) un valsts sekretāru Josipu Salapić (Josip Salapić).

2018. gadā abu valstu ministrijas noslēdza Saprašanās memorandu, kas paredz ciešāku sadarbību starp abu valstu ministrijām un pieredzes apmaiņu tiesu sistēmas modernizācijā, tiesu darba efektivitātes paaugstināšanā, tiesnešu un tieslietu speciālistu apmācībā, e-tiesiskuma sekmēšanā, bezmaksas juridiskās palīdzības jomā, tai skaitā kompetento personu izglītībai un apmācībai, kvalitātes nodrošināšanas mehānismā, kā arī probācijas un ieslodzījuma vietu sistēmas efektīvā pārvaldībā.    

.   

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties