24. Septembris 2021 19:05
Jaunumi
Valdība atbalsta visas TM prioritātes papildu līdzekļu piešķiršanai 2022. gada budžetā

Piektdien, 24. septembrī, Ministru kabinets konceptuāli atbalstīja valsts budžeta prioritāros pasākumus 2022. gadam, tādējādi atbalstot arī tieslietu nozarē plānotās iniciatīvas papildu līdzekļu piešķiršanai – sistēmu datu publicēšana atvērto datu veidā, Valsts probācijas dienesta darbinieku atalgojuma sistēmas pilnveidošana un PSRS okupācijas režīma Latvijas valstij nodarīto zaudējumu aprēķināšanas pabeigšana.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns: "Nākamā gada budžetā papildu piešķirtais finansējums tiks ieguldīts arī tieslietu sistēmas un tās pakalpojumu digitalizācijai. Mūsu mērķis nodrošināt sabiedrībai vienkāršu un ērtu piekļuvi tieslietu pakalpojumiem."

Tāpat tiks palielināts Valsts probācijas dienesta nodarbināto algas, lai nodrošinātu probācijas sistēmā strādājošajiem viņu veicamajiem pienākumiem atbilstošu samaksu un sociālas garantijas. Konkurētspējīgs atalgojums ļaus noturēt un piesaistīt probācijas dienestā augsti kvalificētus un pieredzējušus speciālistus.

Tāpat arī nepieciešamie līdzekļi tiks piešķirti PSRS okupācijas nodarīto zaudējumu aprēķināšanas komisijai, lai noslēgtu darbu pie PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapu vietu noteikšanas, informācijas par represijām un masveida deportācijām, kā arī Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanas.

Valdības atbalsts saņemts arī šādiem TM prioritārajiem pasākumiem 2022. gadā:

  • stiprināt latgaliešu valodu un rūpēties par tās saglabāšanu;
  • nodrošināt iespēju izbeigt piespiedu dalīto īpašumu privatizētas daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašnieku un zemes īpašnieka starpā;
  • nodrošināt informāciju zvērinātiem notāriem amata darbību izpildei bez maksas;
  • stiprināt Valsts tiesu ekspertīžu biroja kapacitāti;
  • Uzņēmumu reģistra informācijas sistēmas, nodrošinot dokumentu publisku pieejamību, kā arī Eiropas biznesa reģistru savstarpējās savienojamības sistēmas integrācijas sekmīgu darbību.

Kopumā Tieslietu ministrijas prioritārajiem pasākumiem 2022. gadā tiks novirzīti aptuveni 5,1 milj. eiro un aptuveni 5,5 milj. eiro neatkarīgo iestāžu prioritārajiem pasākumiem, piemēram, tiesu sniegto pakalpojumu pilnvērtīgai nodrošināšanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties