14. Oktobris 2021 08:03
Jaunumi
Valsts prezidents: Cilvēktiesības ir plašākas nekā tikai to juridiskā dimensija
Ilmārs Znotiņš, VPK

13. oktobrī, aizvadot darba vizīti Zviedrijas Karalistē, Valsts prezidents Egils Levits tikās ar Raūla Vallenberga Cilvēktiesību un humanitāro tiesību institūta (Raoul Wallenberg Insitute) pārstāvjiem un pārrunāja cilvēktiesību jautājumus. Institūts nodarbojas ar cilvēktiesību jomas pētniecību un īsteno programmas 40 pasaules valstīs.

Sarunā ar institūta vadību tika pārrunāti cilvēktiesību jautājumi no dažādiem skatpunktiem, tai skaitā ekonomikā, digitalizācijā un Covid-19 pandēmijas kontekstā. Valsts prezidents uzsvēra, ka cilvēktiesības ir plašākas nekā tikai to juridiskā dimensija.

Valsts prezidents akcentēja, ka pamata cilvēktiesības ir universālas, kamēr daļa cilvēktiesību ir cieši saistītas ar attiecīgās sabiedrības kultūru un tradīcijām. Sarunu partneri pārrunāja pieredzi atbalsta sniegšanā cilvēktiesību jautājumos dažādās pasaules valstīs, īpaši ES Austrumu partnerībā.

Tika apspriesti arī cilvēktiesību izaicinājumi un attīstības perspektīvas. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka sabiedrībā valda pastiprināta polarizācija, ko īpaši veicina sociālo mediju ietekme.

Institūta pārstāvji Valsts prezidentu iepazīstināja ar Ravensbrukas arhīviem (Ravensbrück archives), kur pieejamas dokumentālas liecības no Otrā pasaules kara beigās uz Zviedriju evakuētajiem aptuveni 20 000 nacistu koncentrācijas nometnēs izdzīvojušajiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties