26. Oktobris 2021 11:56
Jaunumi
Iekšlietu ministre: Iekšlietu budžeta prioritātes ir robežas drošība un pienācīgs atalgojums

Pirmdien, 25. oktobrī, iekšlietu ministre Marija Golubeva piedalījās Saeimas attālinātajā ārkārtas sēdē, kurā pirmajā lasījumā tika izskatīts gadskārtējais valsts budžets un ar to saistītie likumprojekti.

Savā uzrunā ministre atzīmēja, ka šogad vairāk kā jebkad agrāk ir aktualizējies jautājums par sabiedrības drošību. Ministre uzsvēra, ka 2022. gada budžetā īpaši svarīgs ir ieguldījums iekšlietu dienestos strādājošo – robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju un glābēju atalgojumā.

“Nozīmīgs ir budžetā paredzētais atbalsts robežsargiem, rodot finansējumu robežas piemaksām. Šīs piemaksas veidos papildus motivējošo stimulu cilvēkresursu piesaistei un noturībai Valsts robežsardzē. Svarīgs arī atbalsts amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm kapacitātes stiprināšanai. Atbalsts policistiem un robežsargiem ir īpaši nozīmīgs laikā, kad izaicinājumi ir gan valsts iekšienē, sakarā ar Covid-19 krīzi, gan uz robežas,” atzīmēja iekšlietu ministre.

Ministre arī izcēla piešķirto finansējumu valsts policijas izglītības sistēmas pilnveidei. Iekšlietu ministrija 2022. gadā plāno izveidot izmeklētāju mācību centru Valsts policijas koledžā, lai uzlabotu pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti. Turpināsies arī darbs pie Iekšējās drošības akadēmijas koncepcijas attīstības.

2022. gadā plānots spert arī divus nozīmīgus soļus iekšlietu transporta nodrošinājumā: nodrošinot modernus un pielāgotus transportlīdzekļus Valsts policijai un uzsākot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta autotransporta bāzes atjaunošanu.

Iekšlietu nozares budžetā 2022. gadam plānoti arī vairāki nozīmīgi infrastruktūras projekti – policistu darba apstākļu uzlabošana, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta mācību poligona aprīkošana un astoņu ugunsdzēsēju depo būvniecība, kā arī investīcijas tehnoloģijās – kamerās, speciālajā audio un video tehnikā, radiosakaros un informācijas sistēmās. Šīs investīcijas stiprinās gan robežkontroli, gan ļaus efektīvāk nodrošināt satiksmes kontroli un sabiedrisko kārtību.

Nobeigumā ministre izteica aicinājumu Saeimas deputātiem atbalstīt iekšlietu nozari arī turpmāk, jo darbs pie sabiedrības drošības nebeidzas nekad.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties