5. Novembris 2021 16:47
Jaunumi / COVID-19
Augstākās tiesas priekšsēdētājs: Vakcinēšanos var vērtēt arī kā morālu pienākumu, taču sekas par tā neveikšanu risināmas juridiski Satversmes ietvarā
1

Šodien Delfi TV raidījumā  "Spried ar Delfi" Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs un Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele pievērsās obligātās vakcinācijas problemātikas analīzei saistībā ar tiesu varas un likumdevēja darbību ārkārtas stāvokļa laikā.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs norādīja, ka vakcinēšanos var aplūkot arī kā morālu pienākumu, taču sekas par tās neveikšanu, kā tas jau norādīts Tieslietu padomes 28.oktobra sēdē pieņemtajā viedoklī, risināmas strikti juridiski, izvērtējot katru individuālo gadījumu katras konstitucionālās varas iekšienē satversmības un varas dalīšanas ietvarā.

Vienlaikus, lai izbeigtu atsevišķu politiķu centienus reducēt konstitucionāla rakstura diskusiju uz paša Augstākās tiesas priekšsēdētāja vakcinācijas statusu, viņš norādīja, ka nav nevakcinēto tiesnešu vidū.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Ģirts
6. Novembris 2021 / 17:12
4
ATBILDĒT
Mani darba biedri un sieva ir izslimojuši kov bez simptomiem,esar viņiem esmu bijis saskarsmē ik dienu,simptomu nekad nav bijis.kapēc mani spiež vakcinēties,un vai tas ir likumīgi
Lasītākie jaunumi
COVID-19
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties