25. Novembris 2021 11:09
Jaunumi
Noslēgusies pretendentu pieteikšanās uz prokurora amatu

17. novembrī noslēdzās prokurora amata pretendentu pieteikšanās uz prokurora amatu. Kopumā saņemti 60 pretendentu pieteikumi, kas prokuratūrai ļaus atlasīt profesionālus un atbilstošus prokurora amata kandidātus.

Prokurora amata pretendenta pieteikumā obligāta prasība bija norādīt prokuratūras struktūrvienību, uz kuras amata vakanci vēlas pretendēt. Prokurora amata kandidātu atlases procesa ietvaros primāri plānots komplektēt rajona (pilsētas) prokurora amata vakances šādās prokuratūras struktūrvienībās:  

  • Rīgas Austrumu prokuratūrā,
  • Rīgas Pārdaugavas prokuratūrā,
  • Rīgas Ziemeļu prokuratūrā,
  • Pierīgas prokuratūrā,
  • Dienvidlatgales prokuratūrā,
  • Vidzemes prokuratūrā;  
  • Rietumzemgales prokuratūrā,
  • Daudznozaru specializētajā prokuratūrā,
  • Nodokļu un muitas lietu prokuratūrā.

Prokurora amata pretendentiem vispārējo un juridisko zināšanu pārbaudījuma pirmā kārta notiks 2021. gada 2. decembrī plkst. 10.00 prokuratūras ēkā Kalpaka bulvārī 6, Rīgā.

Šogad šī ir trešā reize, kad prokuratūra izsludināja pieteikšanos prokurora amatam. Iepriekšējās divas reizes kopumā tika saņemti 118 prokurora amata pretendentu pieteikumi, vispārējo un juridisko zināšanu pārbaudījuma abas kārtas kopā nokārtoja desmit pretendenti. Deviņi no viņiem ir uzsākuši stažēšanos prokurora amata pienākumu veikšanai kādā no rajona (pilsētas) prokuratūras struktūrvienībām.
Papildus informējam, ka, izmantojot jauno prokurora amata kandidātu atlases kārtību, kas ir spēkā no š.g. 6. augusta, personas, kuras ir nokārtojušas valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, var pieteikties uz rajona (pilsētas) prokuratūras prokurora amata vietu ārpus prokuratūras nolikumā noteiktā sludinājuma publicēšanas un tikt atbrīvotas no vispārējo un juridisko zināšanu pārbaudījuma kārtošanas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties