25. Novembris 2021 13:34
Jaunumi
Noslēdzies lekciju cikls administratīvajiem tiesnešiem

Ar trim lekcijām par administratīvo lietu iztiesāšanas metodoloģiju 24. novembrī noslēdzās lekciju cikls “Kvalitatīvs nolēmums administratīvajās lietās: tiesas process un metodoloģija”. Tā ietvaros administratīvie tiesneši piedalījās 12 lekcijās, kas bija veltītas dažādiem administratīvo lietu iztiesāšanas aspektiem, piemēram, aktualitātēm tiesību teorijā un juridiskajā metodē, kā arī pieteikuma izvērtēšanai Satversmes tiesai.

Īpaša uzmanība lekciju ciklā tika veltīta administratīvo lietu iztiesāšanas metodoloģijai. Šim tematam kopā tika veltītas sešas lekcijas, aplūkojot metodoloģijas aspektus, sākot no lietas ierosināšanas līdz lietas iztiesāšanai apelācijas instances tiesā.

Lekcijas vadīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs, Senāta Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa un senatore Ieva Višķere. Lekcijas notika Zoom platformā un tajās piedalījās tiesneši no visām trim tiesu instancēm.

Mācības administratīvo tiesu tiesnešiem ir turpinājums pagājušajā gadā Senāta Civillietu departamenta sāktajai apmācību praksei tiesnešiem lietu izskatīšanas metodoloģijā.

Lekciju ciklu organizē Latvijas Tiesnešu mācību centrs, un tas norisinās ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties