26. Novembris 2021 15:15
Jaunumi
Tieslietu padome Modri Lapiņu ieceļ Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja amatā

Šodien, 26. novembrī, Tieslietu padome uz pieciem gadiem par Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāju iecēla līdzšinējo Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja vietnieku, Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāju Modri Lapiņu.

Vidzemes apgabaltiesā viņš ir tiesnesis 26 gadus. Tieslietu padome šodien sēdē atzinīgi novērtēja M. Lapiņa līdzšinējo profesionālo darbību, izpratni par tiesu varas vērtībām un atzina viņu par piemērotu kandidātu šim amatam.

1995. gadā Latvijas Republikas Saeima apstiprināja viņu par Vidzemes apgabaltiesas tiesnesi, pēc tam – Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja vietnieku, Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāju.

No 2021. gada jūnija, pamatojoties uz Tieslietu padomes lēmumu, M. Lapiņš pildīja Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja pienākumus.

M. Lapiņam piešķirts I pakāpes Tieslietu ministrijas Atzinības raksts un “zelta” spalva par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tiesu sistēmas attīstībā un ilggadēju un pašaizliedzīgu darba pienākumu pildīšanu, kā arī II pakāpes Tieslietu ministrijas Atzinības raksts un “sudraba” spalva par ilggadēju, godprātīgu darba pienākumu pildīšanu un ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties