30. Novembris 2021 12:56
Jaunumi
Tieslietu ministrs tiekas ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu
No TM arhīva

30. novembrī Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns īsā iepazīšanās vizītē tikās ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu (Antony Blinken).

Tikšanās laikā tika pārrunāta abu valstu savstarpējā sadarbība, kā arī izteikta pateicība par palīdzību, sniedzot ieguldījumu tiesiskuma stiprināšanā un stiprinot Latvijas militāro drošību.

Tieslietu ministrs J. Bordāns: “ASV investīcijas mūsu drošībā, tieslietu sistēmā un ekonomikā ir būtisks instruments, lai sasniegtu mūsu mērķi būt par pārtikušu un demokrātisku valsti ārpus Kremļa ietekmes. Mēs esam gatavi rūpēties par šo ieguldījumu aizsardzību, jo īpaši tiesisko aizsardzību. Esam gatavi apliecināt, ka Latvija ir droša un efektīva vieta ASV investīcijām.”

J. Bordāns informēja par pēdējo trīs gadu laikā veiktajām būtiskajām reformām – darbu ir uzsākusi Ekonomisko lietu tiesa, ieviesta jauna un caurspīdīga ģenerālprokurora apstiprināšanas kārtība, veikti vairāk kā 100 grozījumi Krimināllikumā, Kriminālprocesa likumā, Civillikumā un Civilprocesa likumā ar mērķi novērst nepilnības regulējumā, kuras tika izmantotas procesa novilcināšanai, kā arī uzsākts intensīvs darbs pie Tieslietu mācību centra izveides.

Tāpat tieslietu ministrs aicināja pievērst uzmanību nepieciešamībai kopīgiem spēkiem stiprināt Latvijas austrumu pierobežas joslu, investējot gan fiziskā, gan ekonomiskā drošībā.

ASV valsts sekretārs E. Blinkens tikās ar J. Bordānu uzreiz pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties