7. Decembris 2021 16:39
Jaunumi
Vidzemes Augstskolas docente Irēna Liepiņa izdevusi apjomīgu monogrāfiju par darbinieku aizsardzību uzņēmuma pārejas gadījumā

Vidzemes Augstskolas docentes Dr. iur. Irēnas Liepiņas desmit gadu ilgais pētījums darba tiesību jomā ir vainagojies ar grāmatu - iespaidīgu monogrāfiju "Darbinieku aizsardzība uzņēmuma pārejas gadījumā", kas uzskatāma par vienu no apjomīgākajiem pēdējo gadu pētījumiem darba tiesībās.

Galvenā motivācija, autorei strādājot pie šīs grāmatas, bija stiprināt kolektīvās darba tiesības un sociālā dialoga lomu darbinieku aizsardzībā, cerot, ka grāmata mudinās atjaunot darbinieku kolektīvo aizsardzību. Kā uzsver grāmatas autore, tieši šobrīd, Covid pandēmijas un digitalizācijas radīto pārmaiņu rezultātā, šī tēma ir kļuvusi īpaši aktuāla: "Pārmaiņas skar cilvēkus, uzņēmumus, nozares, organizācijas procesus un vidi. Latvijā un pasaulē komercsabiedrības tiek reorganizētas, mainās uzņēmumu īpašnieki un nodarbinātajiem ir nepieciešama taisnīga un saprotama aizsardzība".

Kā grāmatas ievadā pauž zvērināts advokāts Dr. iur. Aivars Lošmanis, "autores pienesums šo problēmu risinājumā ir ievērojams - monogrāfijā sīki analizēti gan darbtiesiskie, gan komerctiesiskie uzņēmumu pārejas aspekti un sniegti vērā ņemami priekšlikumi". Šī grāmata būs vērtīgs palīgs visiem, kas strādā ar darbiniekiem un ir iesaistīti uzņēmumu reorganizācijā.

Grāmatas tiešsaistes prezentāciju būs iespējams vērot 8. decembrī plkst. 10.00: https://ieej.lv/ORnNA

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties