8. Decembris 2021 09:26
Jaunumi
Tieslietu ministrs ar Delnas un Providus pārstāvjiem apspriedīs nepieciešamību plašāk iesaistīt sabiedrību korupcijas izskaušanā

Trešdien, 8. decembrī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tiksies ar biedrības "Sabiedrība par atklātību - Delna" un sabiedriskās politikas centra Providus pārstāvjiem, lai apspriestu pašreizējo situāciju korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā.

Sanāksmes ietvaros Delnas un Providus pārstāvji plāno arī sniegt vērtējumu par KNAB darbu pie jaunā pretkorupcijas apkarošanas plāna, nepieciešamo rīcību korupcijas izskaušanai un sabiedrības izglītošanai par korupcijas jautājumiem.

Jau 9. decembrī J. Bordāns ir sasaucis Noziedzības novēršanas padomes Augstāko amatpersonu forumu, lai diskutētu par plašāku sabiedrības iesaisti un līdzdalību latento korupcijas noziegumu izskaušanā.

J. Bordāns norāda: “Mums nepieciešams ņemt vērā gan starptautisku pretkorupcijas organizāciju, gan sabiedriskā labuma organizāciju redzējumu par korupcijas novēršanas un apkarošanas pasākumiem, lai pieņemtu pareizus lēmumus efektīvai un operatīvai rīcībai korupcijas izskaušanā.”

Korupcijas apkarošanas jomā Tieslietu ministrija ir izstrādājusi nepieciešamos grozījumus normatīvajā regulējumā, lai skaidrotu vienu no kukuļošanas ar starpniecību veidiem, tādējādi izpildot Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendāciju. Tāpat Noziedzības novēršanas padome ir apstiprinājusi Tieslietu ministrijas izstrādāto stratēģisko rīcības plānu laika posmam no 2021. gada līdz 2026. gadam, kurā paredzēta virkne pasākumu sabiedrības līdzdalības veicināšanai korupcijas un citas latentās noziedzības apkarošanā un novēršanā.

Papildu informācija

9. decembrī Starptautiskajā pretkorupcijas dienā tiek rīkota Noziedzības novēršanas padomes Augstāko amatpersonu forums, kurā plānots diskutēt par jautājumiem, kas veltīti korupcijas novēršanai un apkarošanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties