8. Decembris 2021 13:32
Jaunumi
Starptautiskā forumā meklēs risinājumus modernas darba vides veidošanai valsts pārvaldē

15. decembrī Valsts kanceleja sadarbībā ar VAS “Valsts nekustamie īpašumi” rīko plašu starptautisku forumu-praktikumu “Nākotnes birojs: efektīvs darba hibrīda modelis jau šodien!”. Foruma galvenais temats būs hibrīda modeļa darba priekšrocības, to pielietojums modernā darba vides veidošanā efektīvākai valsts un pašvaldību ikdienas darba plānošanai, kā arī sadarbībai ar sabiedrību.

Pasākums paredzēts publiskā sektora cilvēkresursu, kā arī vidējā un augstākā līmeņa uzņēmuma vadītājiem. Šī foruma-praktikuma laikā izskatīs piemērus, kā vadīt pārmaiņu ieviešanu darba vidē, ņemot vērā arvien pieaugošo attālinātā darba apjomu ikdienā. Forums notiks tiešsaistē, “Zoom” platformā, 15. decembrī no pulksten 9.00 līdz 17.00.

“Efektīvs darba hibrīdmodelis ir viens no galvenajiem valsts pārvaldes un arī pašvaldību darba vides pārmaiņu virzieniem,” uzsver Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. “Ir ļoti svarīgi parādīt šāda modeļa priekšrocības un arī praktiskās nianses, lai pārmaiņas valsts pārvaldes darbā un darba organizācijā būtu jēgpilnas. Sekmīgi īstenojot hibrīdmodeli publiskajā sektorā, valstij ir būtiski ieguvumi: pirmkārt, tā ir iespēja piesaistīt konkurētspējīgus darbiniekus no visas Latvijas, neatkarīgi no konkrētā cilvēka dzīvesvietas, otrkārt, tā ir mūsdienīga un uz darbinieku orientēta darba vide kopumā, kas veicina produktivitāti.”

Pasākumā ar savu pieredzi hibrīdmodeļa darba ieviešanā un efektīvā īstenošanā dalīsies augsta līmeņa privātā sektora uzņēmēji, kas jau sekmīgi strādā un izmanto jauno pieeju darba organizācijai, kā arī Latvijas un ārvalstu eksperti, kas šobrīd ievieš darba vides pārmaiņas publiskajā sektorā. Ar izstrādātajām “Publiskā sektora biroja izveides vadlīnijām” un pieredzi, pārceļoties uz aktivitātēs bāzētu biroju, kā arī organizējot darbu pandēmijas apstākļos, dalīsies “Valsts nekustamie īpašumi”. Tāpat gan pašmāju, gan ārzemju IKT nozares pārstāvji sniegs padomus, ko ar pašreizējām tehnoloģiskajām iespējām valsts pārvalde var izdarīt jau šodien.

Pasākumā norisināsies arī praktiskas nodarbības četros tematiskajos blokos:

  • “Labbūtība”,
  • “Pārmaiņu vadība un komunikācija”,
  • “Pašizaugsme”,
  • “Darba vide un telpa”.

Foruma dalībnieki, iepriekš piesakoties uz sev vēlamajām darba grupām, varēs strādāt un iegūt zināšanas, kā praktiski ieviest pārmaiņas savās darba vietās.

“Mēs vēlamies arī ilgtermiņā saglabāt šajā pandēmijas laikā uzsākto kursu uz efektīva darba hibrīdmodeļa ieviešanu. Arī pandēmijai beidzoties, mums jāvar izmantot iegūtās mācības un jauno pieredzi, lai efektivizētu visu valsts pārvaldes un pašvaldību darba organizāciju, metodes un realizētu iegūtās iespējas,” uzsver Valsts kancelejas vadītājs.

Ideja par “Nākotnes biroja” forumu-praktikumu ir izaugusi no Valsts kancelejas Inovācijas laboratorijas “sprinta” sesijām, kuru ietvaros 2020.–2021. gadā tika organizētas 24 darbnīcas dalībniekiem un 17 intervijas ar augstākā līmeņa vadītājiem. Vēlāk izstrādātais ziņojums atspoguļo “sprinta” laikā izveidotos risinājumus un prototipus, kā arī raksturo pārmaiņu ieviešanas procesu, lai izveidotos prototipus vai to elementus varētu pielietot ikviens  gan publiskajā sektorā, gan arī privātajā sekotrā.

Forumā-praktikumā “Nākotnes birojs: efektīvs darba hibrīda modelis jau šodien!” aicināti piedalīties arī mediju pārstāvji, aizpildot reģistrācijas anketu.

Pasākums notiks tiešsaistē platformā “Zoom” 15. decembrī no pulksten 9.00 līdz 16.40. Reģistrācija dalībai forumā līdz 14. decembrim pulksten 14.00.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties