3. Februāris 2022 16:18
Jaunumi
Pirmajā lasījumā Saeimā atbalsta valsts informācijas sistēmu platformu atvēršanu komersantiem

3. februārī Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto likumprojektu "Grozījumi Valsts informācijas sistēmu likumā". 

Likumprojekts izstrādāts, lai efektīvizētu valsts rīcībā esošo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) resursu pārvaldību, lai uzlabotu valsts un pašvaldību institūciju sniedzamo pakalpojumu pieejamību un kvalitāti.

Balstoties uz likumprojektā noteikto regulējumu būs iespējams atvērt valsts platformas komersantiem. Kā potenciālie piemēri atvēršanai minama oficiālā elektroniskā adrese, valsts pārvaldes pakalpojumu portāls Latvija.lv.  

Likumprojekts paredz paplašināt pārvaldības ietvaru uz plašāku informācijas sistēmu un pārziņu loku, ietverot arī pašvaldības  un to iestādes kuras nodrošina apriti ar Valsts informācijas sistēmām. Likumprojekts paredz atvieglot arī vienošanās slēgšanu starp iestādēm par datu apriti.

Iesniegtais likumprojekts ir daļa no VARAM Valsts IKT pārvaldības reformas, kas nostiprina vienotus standartus valsts informācijas sistēmu un koplietošanas platformu pārvaldībai ar mērķi nodrošināt to ilgtspējīgu attīstību, drošību un saimniecisku uzturēšanu.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – šī gada 10. februāris.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties