18. Maijs 2022 17:33
Jaunumi
Limbažu, Tukuma un Liepājas iedzīvotāji saņems konsultācijas par tieslietu sistēmas pakalpojumiem e-vidē

Lai veicinātu tieslietu sistēmas pakalpojumu pieejamību, no pirmdienas, 23. maija, Limbažu, Tukuma un Liepājas iedzīvotājiem tiks sniegtas klātienes konsultācijas par iespējām tos izmantot attālināti elektroniskajā vidē. Tieslietu ministrija sadarbībā ar Valsts zemes dienestu, Uzņēmumu reģistru, Juridiskās palīdzības administrāciju, Patentu valdi un Valsts valodas centru īsteno pilotprojektu “Tieslietu sistēmas pakalpojumi pašvaldībās” ar mērķi uzlabot iedzīvotāju digitālās prasmes patstāvīgi izmantot tieslietu sistēmas iestāžu sniegtos e-pakalpojumus.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Modernās tehnoloģijas arvien vairāk ienāk mūsu dzīvē, un tās var būtiski atvieglot ikdienas pienākumu veikšanu jebkuram iedzīvotājam, tostarp izmantojot arī tieslietu sistēmas piedāvātos pakalpojumus. Tāpēc aicinām iedzīvotājus aktīvi izmantot mūsu pilotprojektā piedāvāto iespēju saņemt informāciju par tieslietu sistēmas sniegtajiem e-pakalpojumiem un konsultācijas par to izmantošanu.”

Konsultācijas pilotprojekta ietvaros tiek organizētas pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot uz tālr. 25637421 šādās pašvaldības vietās un apmeklētāju pieņemšanas laikos:

  • Limbažu novada pašvaldībā (Rīgas ielā 16, Limbažos) pieņemšanas laiki otrdienās un ceturtdienās no 9.00-12.00 un no 13.00-17.00.
  • Tukuma novada pašvaldībā (Talsu ielā 4, Tukumā) pieņemšanas laiki trešdienās un ceturtdienās no 9.00-12.00 un no 13.00-17.00.
  • Liepājas valstspilsētas pašvaldībā (Rožu ielā 6, Liepājā) pieņemšanas laiki otrdienās un ceturtdienās no 9.00-12.00 un no 13.00-17.00.

Tāpat pilotprojekta ietvaros tieslietu iestāžu darbinieki rīkos seminārus iedzīvotājiem, lai informētu par tieslietu sistēmas tiešsaistes pakalpojumiem, piemēram, iespēju iesniegt iesniegumu iestādei elektroniski; pasūtīt Valsts zemes dienesta arhīvā esošos dokumentus vai veikt uzņēmuma reģistrāciju; iesniegt preču zīmes pieteikumu; izmantot lietotni “Valodas draugs” u.c. pakalpojumus.

Pilotprojekts tiek īstenots Ministru kabineta deklarācijas ietvaros attiecībā uz vienas pieturas aģentūras principa attīstību un Pakalpojumu vides pilnveides plānu 2020.–2023. gadam, kas paredz kopējo virzību uz pakalpojumu pieejamības uzlabošanu.

Pēc pilotprojekta beigām plānots izvērtēt nepieciešamību paplašināt šobrīd tieslietu sistēmas iestāžu sniegto pakalpojumu pieejamību valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties