27. Jūnijs 2022 08:00
Jaunumi
Tieslietu ministrs CEPEJ plenārsēdē uzstāsies ar uzrunu par digitālā tiesiskuma izaicinājumiem

27. jūnijā tieslietu ministrs Jānis Bordāns Maltas galvaspilsētā Valletā ar uzrunu par digitālā tiesiskuma izaicinājumiem uzstāsies svinīgā ceremonijā, sagaidot Eiropas Padomes komisijas tiesu efektivitātei (CEPEJ) 20 gadu darbības gadadienu.

Pasākuma centrālā tēma – digitālā tiesiskuma kvalitāte un efektivitāte. Tāpēc J. Bordāns savā uzrunā pievērsīsies izaicinājumiem, digitalizējot Latvijas tiesu sistēmu. Svinīgā ceremonija par godu CEPEJ 20. gadadienai norisināsies tās 38. plenārsēdes ietvaros un to atklās Eiropas Padomes ģenerālsekretāre Marija Peičinoviča-Buriča. Diskusijā par digitalizētas tiesu sistēmas izaicinājumiem piedalīsies augstākā līmeņa tieslietu amatpersonas. Tāpat arī tiks apspriesti iespējamie uzlabojumi turpmākajā CEPEJ darbā.

CEPEJ plenārsēde turpināsies divas dienas, tās dienas kārtībā ir iekļauts CEPEJ 2022. gada novērtējuma ziņojums, kurā sniegts pārskats par galvenajām tendencēm Eiropas Padomes dalībvalstu tiesu sistēmās. Plenārsēdē spriedīs arī par konkrētiem veidiem, kā īstenot CEPEJ Rīcības plānu 2022.-2025. gadam "Digitalizācija labākam tiesiskumam".

CEPEJ tika izveidota 2002. gadā un divdesmit gadu laikā tā ir palīdzējusi dalībvalstīm veidot uz lietotāju vērstu, modernu un efektīvu tiesu sistēmu. Latvijas Tieslietu ministrija un tiesu varas iestādes piedalās CEPEJ darbā un aktīvi ievieš tās piedāvātos juridiskos risinājumus tiesu darba pilnveidošanā, turklāt tieši pēdējo gadu laikā īstenoti vairāki nozīmīgi sadarbības projekti tiesu varas darbības efektivitātes un kvalitātes stiprināšanai.

Svinīgo ceremoniju varēs vērot arī tiešraidē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties