27. Jūlijs 2022 11:50
Jaunumi
Baltijas valstu uzraudzības iestādes uzsāk koordinēto pārbaudi par personas datu apstrādi transportlīdzekļu nomas jomā

Baltijas valstu uzraudzības iestādes (Andmekaitse Inspektsioon, Datu valsts inspekcija, Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija) šonedēļ ir uzsākušas koordinētu preventīvo pārbaudi par personas datu apstrādes atbilstību īstermiņa transportlīdzekļu nomas jomā.

Koordinētu uzraudzības pasākumu veikšana izriet no 2021. gada Baltijas valstu uzraudzības iestāžu sanāksmes, kuras laikā tās vienojās, ka 2022. gadā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā tiks organizēts sektorāls monitorings ar mērķi izstrādāt ieteikumus personas datu apstrādes un aizsardzības procesu uzlabošanai iepriekš saskaņotā nozarē.

Iestādes ir vienojušās, ka pārbaudei tika izvēlēti tie komersanti, kuri piedāvā īstermiņa transportlīdzekļu, tai skaitā elektroskūteru, iznomāšanu un kuru pakalpojumu galvenais saņēmējs ir fiziska persona.

Primāri tiks pārbaudīti komersanti, kuru galvenā uzņēmējdarbības vieta atrodas kādā no Baltijas valstīm un kas savus pakalpojumus piedāvā visā Baltijā. Vienlaikus katra uzraudzības iestāde, ievērojot savu neatkarību lēmumu pieņemšanā, var paplašināt pārbaudes tvērumu, pārbaudot arī tādu komersantu darbību, kas ir aktīvi tikai vienā dalībvalstī.

Plānotais pārbaudes mērķis ir monitorēt Vispārīgās datu aizsardzības regulas piemērošanas atbilstību nozares uzņēmumos, proaktīvi novēršot iespējamos apdraudējumus iedzīvotāju personas datiem nozarē, kuras nozīme daudzu pilsoņu ikdienā ir strauji palielinājusies pēdējo trīs gadu laikā.

Pārbaudes rezultātā iegūtā informācija tiks analizēta koordinēti, un uzraudzības iestādes lems par iespējamiem turpmākiem uzraudzības pasākumiem, izstrādājot labās prakses ieteikumus komersantiem, kuri sniedz šādus un līdzīgus pakalpojumus fiziskām personām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties