31. Augusts 2022 10:59
Jaunumi
Konference "Digitālā ēra 2022 – Tiesību realizācijas mehānismi, atbildība un sankcijas datu aizsardzības jomā"

Latvijas Sertificēto personas datu aizsardzības speciālistu asociācija 23. septembrī rīko tiešsaistes konferenci "Digitālā ēra 2022 – Tiesību realizācijas mehānismi, atbildība un sankcijas datu aizsardzības jomā".

Konference tiks veltīta aktuālajiem problēmjautājumiem, kas saistīti ar tiesību realizācijas mehānismu un procesuālo jautājumu nošķiršanu Administratīvās atbildības likuma un Administratīvā procesa likuma piemērošanas kontekstā, kā arī Vispārīgās datu aizsardzības regulas nosacījumu ietekmi uz iepriekšminēto likumu piemērošanu, apskatot, cita starpā, Datu valsts inspekcijas kā uzraudzības iestādes funkcijas, kompetenci un iespējas.

Konferences saturs būs saistošs personas datu aizsardzības speciālistiem un citiem ekspertiem, kas ir iesaistīti ar datu aizsardzības jautājumu saistīto administratīvo lietu izskatīšanā iestādē un tiesā.

Asociācijas biedriem dalība konferencē ir bez maksas! Pārējiem interesentiem – konferences dalības maksa ir 60 eiro vienam dalībniekam.

Konference ir saskaņota Datu valsts inspekcijā kā kvalifikācijas paaugstināšanas pasākums 4,5 akadēmisko stundu (270 minūtes) apmērā. Sertifikāts par dalību konferencē tiks nosūtīts uz e-pastu pēc konferences.

Reģistrējies konferencei līdz 16. septembrim, sūtot e-pastu uz de2022@datueksperti.lv un norādot šādus datus: vārds, uzvārds; asociācijas biedrs: jā/nē; rekvizīti rēķina izrakstīšanai (ja rēķins ir nepieciešams).

Konferences norises vieta: Zoom platformā, pievienojoties saitei, kas tiks nosūtīta uz e-pastu dienu pirms konferences. Konferences gaita ierakstīta netiks!

Konferences programma

10.00 – 10.10 Ievads

10.10 – 10.40 Gunārs Elksnis, Tieslietu sektora iestāžu datu aizsardzības speciālists: Datu regulas un Policijas direktīvas nošķiršana: kopīgais un atšķirīgais tiesību realizācijā

10.40 – 11.10 Iveta Zelča, Zvērināta advokāte: Eiropas Cilvēktiesību tiesas atziņas datu apstrādes lietās

11.10 – 11.50 Lāsma Dilba, Datu valsts inspekcijas direktora vietniece: Tiesību realizācijas mehānismi Datu valsts inspekcijā

11.50 – 12.00 Pārtraukums

12.00 – 12.40 Līga Biksiniece-Martinova, Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nama tiesnese: Vai un kāpēc DVI atšķiras no citām iestādēm, kas veic administratīvo procesu?

12.40 – 13.20 Inga Putra, Zemgales apgabaltiesas tiesnese: Vai un kāpēc DVI atšķiras no citām iestādēm, kas veic administratīvā pārkāpuma procesu?

13.20 – 13.30 Pārtraukums

13.30 – 14.30 Paneļdiskusija

Uz tikšanos tiešsaistē!

Asociācijas vārdā: Veronika Sajadova, Gunārs Elksnis, Agnese Boboviča, Ilze Šampiņa, Anna Bogdanova, Anna Vladimirova-Krjukova, Jūlija Terjuhana

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties