16. Septembris 2022 07:35
Jaunumi
Senatorus Aivaru Keišu un Rudīti Vīdušu atkārtoti ievēl Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā

Latvijas tiesnešu neklātienes konferencē 15. septembrī Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā no Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta tiesnešu vidus ievēlēta senatore Rudīte Vīduša, no Civillietu departamenta tiesnešu vidus senators Aivars Keišs.

Abi senatori Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā ievēlēti atkārtoti. Aivars Keišs šajā tiesnešu pašpārvaldes institūcijā darbojas kopš 2014. gada, Rudīte Vīduša kopš 2018. gada.

Jautāts, kas būtu jāmaina tiesnešu kvalifikācijas novērtēšanā, Aivars Keišs norāda, ka būtu jāpalielina pirmās instances tiesu pārstāvība Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā, atkarībā no darba stāža jādiferencē tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanas termiņi, jāpilnveido novērtēšanas kritēriji tiesnešiem, kas pilda tiesu priekšsēdētāju pienākumus.

Savukārt Rudīte Vīduša uzsver arī novērtēšanas procesa iekšējo izmaiņu nepieciešamību. Lai tas būtu nevis uz kritiku, bet uz izaugsmi vērsts dialogs ar tiesnešiem gan par individuālo, gan visas tiesu sistēmas attīstību. Senatore rosina diskutēt par augstāko instanču atsauksmju saturu un izmantojumu, kā arī Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas analītiskā darba nepieciešamību, lai tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanas gaitā gūtos priekšlikumus un atziņas pilnvērtīgi izmantotu tiesnešu tālākizglītības procesā.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kura veic tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanu. Tās sastāvā ir 9 tiesneši – trīs Augstākās tiesas tiesneši (pa vienam no civillietu, krimināllietu un administratīvo lietu tiesnešiem), trīs no apgabaltiesām un trīs no rajonu (pilsētu) tiesām.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļus ievēl uz četru gadu pilnvaru termiņu, atkārtotu termiņu ierobežojums nav noteikts.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties