7. Decembris 2022 08:17
Jaunumi
Delna un KNAB aicina Starptautiskajā pretkorupcijas dienā diskutēt par korupcijas ietekmi uz nacionālo un globālo drošību

Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aicina valsts un pašvaldību institūcijās strādājošos, drošības nozares organizāciju darbiniekus, kā arī 14. Saeimas deputātus un citus interesentus šī gada 9. decembrī piedalīties Starptautiskajai pretkorupcijas dienai veltītajā pasākumā “Korupcija – nacionālās un globālās drošības drauds”.

“Korupcija apdraud ne tikai demokrātiju un labu pārvaldību, bet arī visas sabiedrības nākotni, jo tā ir mūsu paaudzes vissarežģītākā problēma. Izvēlieties krīzi – no Ukrainas kara līdz ekosistēmas sabrukumam – un jūs atradīsiet aiz tās korupciju,” skaidro korupcijas eksperte Sāra Čeiza, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

Šī gada ģeopolitisko satricinājumu dēļ Delna un KNAB aicina ekspertus un amatpersonas vērtēt korupcijas negatīvo ietekmi uz Latvijas iekšējo un ārējo drošību, kā arī diskusijā vienoties par nepieciešamajiem pasākumiem korupcijas apkarošanā, lai novērstu potenciālo apdraudējumu Latvijas drošībai.

Pasākumu atklās KNAB priekšnieks Jēkabs Straume, uzrunas dalībniekiem teiks Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, ASV vēstnieks Latvijas Republikā Džons Leslijs Kārvails un Delnas direktore Inese Tauriņa. Pēc uzrunām sekos Latvijas Radio 1 žurnālista Aida Tomsona vadītā paneļdiskusija, kurā piedalīsies KNAB priekšnieks Jēkabs Straume, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Delnas direktore Inese Tauriņa, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs un Rīgas Stradiņa universitātes docētājs, Latvijas Ārpolitikas institūta Konsultatīvās padomes loceklis un bijušais direktors, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs prof. Dr. sc. pol. Andris Sprūds.

Pasākuma otrajā daļā notiks Amerikas Savienoto Valstu (ASV) pretkorupcijas ekspertes Sāras Čeizas (Sarah Chayes) vieslekcija par korupciju kā globālās drošības draudu. Vieslekcijai sekos jautājumu un atbilžu sesija, kā arī Ukrainas Nacionālā pretkorupcijas biroja (NABU) pārstāves Olenas Krolovetkas uzruna par NABU un Ukrainas vērtējumu par korupcijas ietekmi uz drošību.

Starptautiskajai pretkorupcijas dienai veltītais pasākums notiek 9. decembrī no plkst. 12.00 līdz 15.00 Valsts administrācijas skolas telpās, Rīgā, Raiņa bulvārī 4, un tam varēs sekot līdzi tiešraidē KNAB un Delnas sociālā tīkla Facebook kontos un Delnas mājaslapā. Pasākuma darba valoda ir latviešu un angļu valoda ar sinhrono tulkojumu. Dalība klātienē tikai ar ielūgumiem. Lai pieteiktos tiešsaistes pasākumam, aicinām aizpildīt elektronisku pieteikuma anketu.

Pasākumu atbalsta ASV Tieslietu departaments un ASV Valsts departaments. Šis pasākums ir īstenots, pateicoties Baltijas–Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) finansējumam, vairāk informācijas par BAFF stipendijām un lektoru atbalstu varat uzzināt, apmeklējot www.balticamericanfreedomfoundation.org.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties