12. Decembris 2022 10:44
Jaunumi
Aicina apmeklēt diskusiju “Eiropas pamattiesības – Eiropas nākotne”

Aicinām interesentus apmeklēt diskusiju “Eiropas pamattiesības – Eiropas nākotne”, kas notiks 2022. gada 14. decembrī no plkst. 10.00 (līdz 11.30), Eiropas Savienības mājas Kamīnzālē, Aspazijas bulvārī 28. Sarunu rīko iniciatīva “Everyone Foundation” ar mērķi palielināt izpratni par pamattiesībām un to iekļaušanu Eiropas Savienības (ES) Pamattiesību hartā, kas radīta pirms vairāk nekā divdesmit gadiem. Diskusiju tiešraidē varēs skatīties ziņu aģentūras LETA mājaslapā www.leta.lv, kā arī Facebook lapā https://www.facebook.com/olsen.

Iniciatīvas organizatori ir pārliecināti, ka pēdējo gadu izaicinājumi, tostarp Krievijas iebrukums Ukrainā, skaidri parāda, ka Eiropa atrodas krustcelēs, kad demokrātija, tiesiskums un kopējās vērtības un tiesības tiek pārbaudītas vairāk nekā jebkad agrāk. 

Diskusijā tiks runāts par sešiem jauniem pantiem Eiropas nākotnes veiksmīgai attīstībai – vides aizsardzība, digitālā pašnoteikšanās, mākslīgais intelekts, patiesības jēdziens, globalizācija un pamattiesību tiesas procesi.

Kā šīs tiesības aizsargā cilvēkus un kas ir paveikts līdz šim? Kāda ir situācija Latvijā un Baltijā? Kā ikviens iedzīvotājs var iesaistīties, lai jaunās pamattiesības kļūtu par realitāti? Rast atbildes uz šiem jautājumiem un palielināt izpratni par šo tēmu mēģinās vairāki nozares eksperti:

Diskusijā piedalīsies:

  • Aigars Rostovskis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents;
  • Gunta Anča, organizācijas “Sustento” valdes priekšsēdētāja;
  • Kaspars Kauliņš, sabiedrības “Tilde” Biznesa attīstības direktors;
  • Solvita Olsena, Dr.iur., Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes asociēta profesore, vadošā pētniece projektā“Cilvēktiesībās balstīta pieeja pacientu ar garīga rakstura traucējumiem un ierobežotu lemtspēju ārstēšanā: tiesiskā, ētiskā un klīniskā perspektīva” (Lzp-2020/1-0397);
  • Baiba Vitajevska-Baltvilka, Latvijas Dabas fonda politikas koordinatore.

Diskusijas vadītāja: Natālija Knipše, jurista palīdze, politiskās un pilsoniskās iesaistes aktīviste.

Iniciatīva “Everyone” ir starptautiska akcija, kas aicina cilvēkus balsot par konstitucionālo konvenciju. Tajā apvienojušās 14 valstis, tostarp Austrija, Bulgārija, Čehija, Somija, Francija, Vācija, Grieķija, Īrija, Itālija, Latvija, Polija, Slovākija, Spānija un Zviedrija kopīgi aicina noteikt Eiropas nākotnes virzienu jau tagad.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties