27. Februāris 2023 12:38
Jaunumi
Tiesu dialoga uzmanības centrā – aktuālie civiltiesību un procesuālie jautājumi

24. februārī Rīgas apgabaltiesa organizēja kopīgu Civillietu tiesas kolēģijas tiesnešu sanāksmi ar pirmās instances tiesu tiesnešiem par aktuālākajiem jautājumiem civiltiesībās.

Sanāksmē pārrunāja Rīgas tiesu apgabala rajona (pilsētu) tiesu tiesnešu iesniegtos jautājumus, kurus pirms sanāksmes apsprieda apelācijas instances tiesneši. Ar apelācijas tiesas skaidrojumiem iepazīstināja Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāja Līga Blūmiņa. Diskusijas laikā sīkāk tika pārrunāti jautājumi par likumu piemērošanas aktualitātēm, par tiesas nolēmumu izpildi saistībā ar ārvalstīs esošiem lietu dalībniekiem, procesuālie jautājumi, kas radušies saistībā ar jaunākajiem Satversmes tiesas spriedumiem, kā arī izskatot pieteikumus par pagaidu aizsardzību u.c.

Par jautājumiem, kas tiesnešiem radušies, izskatot bērnu un ģimenes lietas, pārskatu sniedza Rīgas apgabaltiesas tiesnese Madara Ābele. Tika diskutēts par uzturlīdzekļu piedziņas lietām, par saskarsmes personas pakalpojumu izdevumu segšanā, kā arī par vispārējiem procesuāliem jautājumi.

Sanāksmē tiesneši pārrunāja arī pēdējos gados aktualizējušos “procesuālo huligānismu” un tiesas rīcību, ar to saskaroties.

Lai veidotu vienotu tiesu praksi un skaidrotu radušos problēmjautājumus, attālināta formāta sanāksme platformā Microsoft Teams norisinās ik gadu. Tiesu dialogu plānots turpināt, līdzīgas sanāksmes rīkojot vismaz divreiz gadā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties